Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 17:59
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

20 ноября 2022, 12:21

Цього року у ДТП на Житомирщині постраждали майже тисяча людей: поліцейські закликають дотримуватись правил безпеки

Поліцейські проводять превентивну роботу серед учасників дорожнього руху та наголошують на суворому дотримання ПДР. Особливу увагу просять звернути на безпеку пішоходів – як юних, так і дорослих в умовах недостатньої видимості або в темну пору доби.

За інформацією Управління превентивної діяльності ГУНП в області, цього року (за 10 місяців) на території Житомирщини сталося 2371 дорожньо-транспортна пригода, з яких 633 із потерпілими. Фактично, наведені цифри нижчі за минулорічні відповідно на 34% і 23%. У ДТП загинули 88 людей та ще 880 – травмовані. За аналогічний період минулого року у ДТП загинули 138 людей, ще понад 1000 - отримали травми.

Поліцейські відзначають, що найпоширенішими видами ДТП з постраждалими залишаються зіткнення транспортних засобів (233), наїзд на пішохода (136), наїзд на перешкоду (123), перекидання автомобіля (60), наїзд на велосипедиста (55).

Серед причин, що призводять до трагічних ДТП, виділяють перевищення безпечної швидкості руху (293), порушення правил маневрування (177) і правил проїзду перехресть (31), недотримання дистанції (27), кермування у нетверезому стані (26) тощо.

Цього року на автошляхах Житомирщини сталося 124 дорожньо-транспортних пригоди за участі неповнолітніх, 108 з них – з постраждалими. Як наслідок, загинули 2 дітей, ще 131 отримали травми різного ступеню тяжкості.

Водночас близько 22 відсотків від кількості зафіксованих в області ДТП із постраждалими становлять пригоди за участі пішоходів. З початку року на автодорогах регіону сталося 136 таких ДТП, в яких 18 людей загинули та 132 отримали травми.

Правоохоронці нагадують всім учасникам дорожнього руху про важливість дотримання правил безпеки, що допоможуть уникнути аварійних ситуацій на дорозі. Особливо вони актуальні через природні чинники восени та обмеження освітлення вулиць населених пунктів у зв’язку з об’єктивними обставинами у країні.

Керуючи транспортним засобом, завжди будьте максимально обережні, обирайте швидкість руху та дистанцію, що дозволять вчасно зреагувати на зміну дорожньої обстановки. Користуйтесь пасками безпеки, дітей перевозьте у спеціальних кріслах, що допомагають уникнути травмування у разі автопригод.

Пішоходам обов’язково слід виділити себе на дорозі у темну пору доби та в умовах обмеження освітлення:

вдягайте одяг світлих або яскравих кольорів;
використовуйте світловідбивачі: їх треба вішати на сумки, рюкзаки, одяг;
будьте уважними на дорозі;
переходьте дорогу у встановлених місцях, підсвічуйте її ліхтариком, а перш ніж іти, переконайтеся, що водій вас побачив;
не використовуйте навушники та не відволікайтеся на телефон;
користуйтеся хідниками, де це можливо;
навчіть дітей безпечній поведінці на дорозі, супроводжуйте їх та стежте, щоби вони не вибігали на проїжджу частину.
Дотримуйтесь безпечної поведінки самі та привчайте до цього дітей!
Погода, Новости, загрузка...