Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 28 березня 16:44
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

23 ноября 2022, 08:39

Правоохоронці розслідують ще одну невдалу спробу підкупу інспекторів поліції у Житомирському районі

Уночі 19 листопада під Житомиром поліцейські допомогли вибратися зі снігового замету керманичу «BMW» і викрили його нетверезий стан. Щоб уникнути відповідальності за адмінправопорушення, молодик спробував відкупитись грошима просто на місці. Факт пропозиції хабара правоохоронцям був належним чином задокументований. Розпочато кримінальне провадження.

Близько 1 ночі у с. Тетерівці інспектори сектору реагування патрульної поліції відділу №1 Житомирського райуправління звернули увагу на автомобіль «BMW 520», водій якого буксував у сніговому заметі. Правоохоронці запропонували чоловікові свою допомогу і вивільнили його автівку із пастки.

Чоловік уже було збирався їхати далі, однак поліцейські помітили у нього зовнішні ознаки сп’яніння. Надати для перевірки водійські документи молодик, як з’ясувалося, 22-річний житель Харківщини, не зміг, бо… посвідчення водія він ніколи і не отримував. Правоохоронцям чоловік зізнався, що гостював у знайомих і дійсно вживав спиртне. Він погодився на обстеження на місці технічними засобами, у результаті чого було зафіксовано стан алкогольного сп’яніння у 1,15 проміле.

Утім на складання адміністративних матеріалів про допущені правопорушення водій був категорично не згоден. Відтак поклав у службову автівку поліцейських відкупне – близько півтори тисячі гривень. Про подію інспектори сповістили колег і всі обставини задокументували працівники слідчо-оперативної групи поліції.

Тож молодикові доведеться відповідати не лише за керування транспортним засобом напідпитку (ч. 1 ст.130 КУпАП) та без посвідчення водія (ст. 126 КУпАП), але й нести кримінальну відповідальність за надання неправомірної вигоди поліцейським (ч. 1 ст. 369 ККУ). Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, що пропозиція, обіцянка або надання хабара службовим особам карається штрафом, обмеженням або позбавленням волі на строк до 4 років.
Погода, Новости, загрузка...