Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 04:26
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

27 ноября 2022, 08:07

До кінця 2022 року медики Житомирщини планують вакцинувати майже 150 тисяч населення від різних хвороб

Як повідомляє КНП «Інформаційно-аналітичний центр медичної статистики», відповідно до Календаря профілактичних щеплень, затвердженого наказом МОЗ України від 16.09.2011 №595, в 2022 році в Житомирській області заплановано вакцинувати для профілактики інфекційних хвороб дітей у віці до 1 року – 9167 осіб, 18 місяців – 9562 особи, 6 років – 14681 особу, 14 років – 13233 особи, 16 років – 12754 особи, дорослих – 91324 особи.

Центр зазначає, що у воєнний час підвищується ризик розвитку і поширення інфекційних хвороб. Особливо вразливі до них діти і дорослі, які мають прогалини у графіку щеплень або не імунізовані взагалі. Ситуація із захворюваністю на керовані інфекції в Житомирській області відносно стабільна.

За інформацією МОЗ, щороку щеплення рятують 2-3 мільйони дитячих життів у всьому світі.

Тож важливо дотримуватися національного Календаря профілактичних щеплень, особливо під час війни, адже медична система зараз долає нові виклики.

Медики закликають подбати про себе і своїх дітей та захиститися від інфекційних хвороб, щойно ви перебуватимете у безпечному місці в Україні або за кордоном. Для цього зверніться до найближчої амбулаторії чи лікарні.
Погода, Новости, загрузка...