Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 28 березня 17:04
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

30 июня 2011, 09:56

Житомирська влада провела лікнеп для священників

Основна проблема сучасної церви - як юридично грамотно організувати свою роботу, виглядає
29 червня в Житомирі представники влади провели юридичний лікнеп для керівників релігійних організацій області. Щоправда, не із особистої ініціативи, а з подачі Президента України. На початку червня 2011 року Віктор Янукович видав доручення для центральних і місцевих органів виконавчої влади «Щодо забезпечення реалізації прав і законних інтересів релігійних організацій».

Основна проблема сучасної церви - як юридично грамотно організувати свою роботу, виглядає більш прозаїчно, ніж глобальні міжконфесійні конфлікти. На зустрічі говорили про виділення землі та грошей для будування релігійних споруд, оподаткування пожертвувань та «культових послуг» (новий Податковий кодекс звільнив від податків релігійні організації), оздоровлення дітей за рахунок релігійної громади, отримання гуманітарної допомоги з-за кордону, організацію туристичних маршрутів по культових спорудах області та інше.

Щодо викладання курсу християнської етики у школах Єпископ Житомирський і Поліський УАПЦ Володимир розповів:

- У мене є можливість і бажання викладати християнську етику. Я закінчив Чернівецький Національний університет, я спеціаліст філософ-релігієзнавець. Звернувся у відповідні інстанції в Черняхівському районі. Відповідь: «У нас немає коштів». Та я безкоштовно можу викладати. Далі – «У нас немає шкільної програми». Хіба у школах західних областей не можна взяти програму? «А чому має священник викладати цей предмет?» Так я у цивільному одязі прийду на урок! І чомусь уже п’ятий рік це питання не можна вирішити.

Виступи представників управлінь архітектури та будівництва, освіти та науки, культури і туризму, служби податкової адміністрації, у справах сім’ї молоді та спорту та МНС запрошені слухали без особливого ентузіазму. Але, напевно, у представників релігійних громад залишились невирішені, або ж «приватні» питання до влади. Зокрема - до Віктора Балюрка, заступника губернатора, до якого після офіційного завершення наради вишикувалась ціла черга священнослужителів.

Житомир.info
Погода, Новости, загрузка...