Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Вівторок, 23 квітня 14:28
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

12 января 2012, 08:01

Литвин у Верховній Раді подякував житомирянам. Відео

У Верховній раді України триває виставка традиційного народного та сучасного декоративно-прикладного мистецтва нашої області під назвою «На рушниках Полісся рідне моє».
Голова Верховної Ради Володимир Литвин відвідав виставку та подякував землякам за їх вклад у розбудову національного мистецтва. Виставка триватиме тут, у холі Верховної Ради до п’ятниці.

Відбулося урочисте відкриття її, в якому взяли участь представники народного мистецтва та самодіяльні виконавці Житомирщини, які привітали парламентаріїв з Новим роком та Різдвом Христовим. Виставка організована за сприяння обласної ради та обласної ради жінок.

Йосип Запаловський – голова обласної ради: «В нашій області біля 500 колективів які займаються рукоділлям та вишивкою. І дуже приємно те, що 120 носять почесне звання – народний. І хочеться відмітити, що саме серед цієї кількості 130 дитячих молодіжних колективів.»

Наш земляк, народний депутат України Микола Рудченко ознайомившись з експонатами наголосив і на тому, що рідний край потребує допомоги політиків.
Микола Рудченко – народний депутат України: «Я хотів би щоб ця виставка пройшла під девізом єднання, щоб саме ці рушники пов’язали наших житомирських політиків для єдиної мети – допомагати рідній Житомирщині , рідному краю»

Під час пленарного засідання голова Верховної Ради Володимир Литвин відвідавши виставку та нагородив майстрів сучасного декоративного мистецтва іменними годинниками від найвищого законодавчого органу України. Український рушник, - сказав він, це глибина історії нашого народу.
Володимир Литвин – голова Верховної Ради України: «Це був літопис нашої історії, нашої духовності, нашого життя. Тому я і складаю щиру подяку вам за те, що ви підтримуєте добро, дух, традиції наші українські корені, без високої патетики.

Оглядаючи експонати голова Верховної ради також наголосив і на тому, що в рік «Євро-2012» слід особливо звернути увагу на наші народні традиції та таланти. І підтримати законодавчо майстрів народних промислів.

За матеріалами: ЖОДТРК
Погода, Новости, загрузка...