Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 28 березня 15:39
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

31 января 2023, 09:06

Житомирщина: У фінансуванні агресії рф підозрюють директора каменеобробного підприємства, пов’язаного із «гауляйтером» Сальдом

Слідчі Слідчого управління ГУНП в Житомирській області за оперативного супроводу працівників регіонального Управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ та співробітників регіонального УСБУ під процесуальним керівництвом обласної прокуратури розслідують службові зловживання та фінансові махінації на підприємстві гранітної галузі.

Встановлено, що засновником і бенефіціарним власником публічного акціонерного товариства є ексдружина колаборанта Сальдо, громадянка російської федерації.

23 січня правоохоронці провели санкціоновані обшуки в офісі підприємства та за місцем проживання його директора. У результаті вилучили документацію, що містить свідчення незаконних фінансово-господарських операцій та інші важливі для слідства докази.

Так, встановлено, що службовець причетний до схеми заниження сплати податків до місцевого бюджету. Зокрема, упродовж січня 2018-листопада 2022 під час продажу понад 11 кубометрів гранітної продукції утричі було занижено обсяги товару та його реальну номенклатуру. Таким чином було зменшено отриманий дохід, а до бюджету не надійшло податків на понад 4,5 мільйонів гривень.

У подальшому службовець легалізував злочинним шляхом отримані кошти, придбавши автомобілі та спецтехніку на підприємство.

Відтак керівникові товариства, жителю м. Житомира, оголошено про підозру за ч. 2 ст. 364-1 (Зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) та за ч. 2 ст. 209 (Легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом) КК України.

За сукупністю фігурантові може загрожувати до 8 років позбавлення волі.

Наразі слідчі перевіряють інформацію про спрямування частини прибутків на фінансування агресії рф проти України.
Погода, Новости, загрузка...