Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Субота, 20 квітня 09:39
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

31 января 2023, 08:42

За втручання обласної прокуратури скасовано незаконний продаж землі зі сховищем у Житомирі

Північно-західний апеляційний господарський суд підтвердив законність вимог Житомирської обласної прокуратури щодо скасування рішення міськради, визнання недійсним договору купівлі-продажу земельної ділянки, на якій розташоване сховище для укриття та скасування держреєстрації прав.
Рішення першої інстанції, яким задоволено позов обласної прокуратури, залишено без змін, а апеляційну скаргу відповідача – без задоволення.
Йдеться про те, що у грудні 2018 року, за рішенням Житомирської міськради, приватному товариству продано 1,14 га землі промисловості по вул. Лесі Українки (територія колишнього хлібокомбінату), з розташованим на ній сховищем, що належить державі. Новий власник планував на цій ділянці будівництво житлового комплексу.
Однак прокурори встановили, що міськрада, продавши ділянку разом з об’єктом цивільного захисту населення площею понад 165 м2, перевищила свої повноваження, оскільки розпорядником такої землі є Житомирська обласна держадміністрація.
З метою захисту державних інтересів, обласна прокуратура заявила позов, який Господарським судом Житомирської області задоволений у повному обсязі.
Рішення суду першої інстанції оскаржило приватне товариство-забудовник, однак апеляційний суд відмовив йому у задоволенні скарги.
Додатково: відповідно до законодавства про розмежування земель державної та комунальної власності, а також Земельного кодексу України, землі, на яких розташоване державне нерухоме майно, зокрема об’єкти цивільного захисту населення, належать виключно державі та не можуть передаватись до комунальної власності.
Погода, Новости, загрузка...