Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Субота, 20 квітня 03:50
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

16 января 2012, 08:24

Звернення начальника УМНС України в Житомирській області

Звернення начальника Управління МНС України в Житомирській області до мешканців області щодо дотримання правил безпеки життєдіяльності під час відзначення Водохрещення Господнього
19-го січня віруючі традиційно відзначатимуть Водохрещення Господнє – одне з найбільших свят православної церкви. Святкування пов’язане з відвідуванням вірянами річок, озер та інших водоймищ. Люди не лише набирають воду в ємності, але й купаються в ополонках та масово відпочивають біля водойм. За цих обставин свято Водохрещення перетворюється на клопітку працю для рятувальників МНС. Адже, як свідчить статистика, люди гинуть на водоймах області не тільки у купальний сезон. Лише за три останні місяці 2011 року на водних просторах Житомирщини загинуло 6 осіб.

Головну загрозу під час відзначення Водохрещення становить те, що на льоду збирається велика кількість людей, а крига не набрала достатньої міцності у зв’язку з перепадами температури та очікуваним потеплінням. Тому звертаюся до усіх громадян із проханням бути уважними та вкрай обережними перебуваючи на водоймах та поблизу них.

У жодному разі не виходьте на тонкий лід! Перш ніж ступити на кригу, яку ви вважаєте міцною, переконайтесь, що це саме так. Але категорично забороняється робити це ударами ніг! Місця, де лід слабий, видно здалеку: ці ділянки темніші. Зазвичай тонким лід буває поблизу берегів, кущів, у гирлах стічних вод і місць, де б’ють джерела. Міцність льоду тут послаблена течією. Під час руху по замерзлій водоймі варто обходити небезпечні місця та ділянки, вкриті товстим шаром снігу. Якщо ви опинились на кризі, що недостатньо міцна, припиніть рух і повертайтесь своїми слідами, не відриваючи ніг від поверхні льоду.
Окремо звертаюся до батьків: не відпускайте своїх дітей гратися на замерзлих водоймах!

З повагою,
Ігор Нікітчук
За матеріалами: Житомир Експрес
Погода, Новости, загрузка...