Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 25 квітня 02:29
Анонси
В епіцентрі
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімей
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімей
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімейВолейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громад

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

13 января 2012, 09:15

Житомир відзначив 105 років від дня Сергія Павловича Корольова. Відео

Вчора виповнюється 105 років від дня народження геніального авіаконструктора Радянського Союзу і нашого земляка Сергія Корольова. У Житомирі до його памятника та погруддя поклали квіти, тим самим вшанували досягнення та память академіка
Він не дожив до 60-ти років, проте зробив за цей час прорив в галузі ракетобудування. Академіка, авіаконструктора Сергія Корольова і сьогодні в усьому світі згадують вдячні нащадки з пошаною та захопленням.

У Житомирі свого земляка називають почесним громадянином міста; щороку вшановують його пам»ять покладанням квітів та піклуються про музей космонавтики – головну візитівку обласного центру.

Йосип Запаловський – голова обласної ради: "Про виділення коштів на музей і його підтримку".

Втім не лише надбаннями минулого живуть житомиряни. Гідними продовжувачами та учнями геніального вченого є його послідовники з військового інституту, названого в честь академіка.

Хоча Сергій Корольов більшість своїх відкриттів зробив поза межами України, житомиряни його називають своїм вченим. І двічі на рік біля пам»ятника авіаконструктору вклоняються його здобуткам та геніальності.




За матеріалами: ЖОДТРК
Погода, Новости, загрузка...