Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Вівторок, 16 квітня 20:39
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

27 мая 2023, 12:50

У Житомирі слідчі поліції завершили розслідування схеми незаконного перетину держкордону

Використовуючи підроблені документи, 39-річний житомирянин допоміг виїхати за кордон 12 чоловікам. Половина з них – військовозобов’язані, які не повернулись до України.

Викриття провели поліцейські спільно зі співробітниками УСБУ в регіоні та за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Нагадаємо, слідчі поліції під час досудового розслідування зібрали докази того, що чоловік через підставних осіб зареєстрував у 2022 році два благодійних фонди. Надалі до органів державної влади направлялись листи-пропозиції та подання від цих організацій щодо включення чоловіків у загальноукраїнську систему «Шлях». Йшлося про безперешкодний перетин кордону для перевезення товарів гуманітарної допомоги.

Організатор підшукував бажаючих виїхати за кордон чоловіків та пропонував їм свої послуги. У подальшому, після оформлення необхідних документів, він надавав «клієнтам» поради, як діяти у різних ситуаціях під час перетину кордону, аби не бути викритими.

Слідчі встановили 14 фактів незаконного виїзду чоловіків за межі України (двоє з них виїздили двічі) та 9 фактів підроблення документів та їх використання.

Відтак 39-річному організатору злочинної схеми інкримінується низка правопорушень, передбачених ч.ч. 1, 2 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) та ч.ч. 1, 3, 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) КК України.

23 травня обвинувальний акт було скеровано до суду. Тож чоловікові загрожує ув’язнення строком від 5 до 7 років.

Зауважимо, що нині триває судовий розгляд ще одного провадження про підроблення документів та їх використання, у якому обвинувачений також є фігурантом.
Погода, Новости, загрузка...