Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 19 квітня 20:23
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

6 июля 2011, 21:18

Влада Житомира планує надавати дозвіл на автономне опалення не окремим бажаючим, а мешканцям всього будинку

«Комісія в обов’язковому порядку розгляне усі звернення громадян і надасть дозволи на підключення
7 липня 2011 року на засіданні виконавчого комітету розглядатиметься питання складу міської постійнодіючої міжвідомчої комісії з розгляду питань, пов’язаних з відключенням споживачів від мереж централізованого опалення та постачання гарячої води та Положення про неї. За словами заступника мера Житомира Миколи Боровця, перше засідання комісії планується вже в найближчий час, повідомляє прес-служба мерії.

«Комісія в обов’язковому порядку розгляне усі звернення громадян і надасть дозволи на підключення там, де це буде можливим і економічно доцільним» - зазначив заступник міського голови.

Дозвіл на відключення від мереж централізованого опалення та альтернативне забезпечення квартири теплом поліпшує умови проживання житомирян. Поряд з цим має місце погіршення умов інших мешканців будинку.

По-перше, це розбалансування центрального опалення, оскільки зменшується кількість платників за тепло, а витрати міста на опалення залишаються. Крім того система газопроводів не розрахована на такі великі об’єми поставки, тому тиск в системі газопостачання падає і без газу залишаються верхні поверхи будинків.

По-друге, заступник головного державного санітарного лікаря міста Житомира Галина Шарапа поінформувала про небезпеку викидів спаленого газу, особливо для мешканців верхніх поверхів. Так, у поточному році зареєстровано 40 скарг громадян, складені акти по відведенню спаленого газу від індивідуальних котлів: коли мешканці квартири вищої поверховості відчувають у квартирах запах газу, що викидається з котла знизу.

По-третє, здорожчення опалення відбуватиметься внаслідок зниження відсотка користування централізованим опаленням.

По-четверте, рішення на надання дозволу на підключення одних може обурювати інших, кому було відмовлено. Тому комісія аналізуватиме всі можливості підключення квартир від централізованого опалення, зробить перелік будинків, що згідно з технічними умовами мають право на встановлення альтернативного виду опалення.

Майже всі мешканці квартир є власниками житла і власне їх розпорядниками. Тому рішення про підключення до автономного опалення має бути спільне для мешканців всього будинку.

Вивчено досвід інших міст у вирішенні цього питання: так у Вінниці громадяни, що встановлюють автономне опалення мають сплатити певну суму на лицьовий рахунок будинку для заміни системи гідравліки і встановлення централізованої системи відведення спаленого газу.

Отже, на разі буде встановлюватися системний контроль за дозволами, проводитиметься реєстр надання дозволів паралельно у виконкомі та газовому господарстві. Проводиться контроль за незаконним встановленням альтернативного опалення. Так, виявлено 4 приватні фірми, що займалися незаконним підключенням у 2007-2008 роках: дві фірми позбавлені ліцензій, ще дві - притягнуті до кримінальної відповідальності.

Новостворена комісія з розгляду питань, пов’язаних з відключенням споживачів від мереж централізованого опалення, звітуватиме про роботу щомісяця.

Житомир.info
Погода, Новости, загрузка...