Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 28 березня 11:24
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

30 января 2012, 09:57

Житомирські рецидівісти гуляли три дні – покарання 7 років

Зустріч давніх знайомих, як правило, супроводжується спогадами про минуле. Втім, якщо людей поєднує спільне відбування покарань у місцях позбавлення волі, результат, не сказати, що не очікуваний, скоріше банальний – новий злочин.
Двоє житомирян, чиї життєві шляхи перетиналися у тюрьмі, де обоє сиділи за вчинені діяння, майже, випадково зустрілися у середині січня на вулиці обласного центру, однак відразу порозумілися.

Цього ж вечора чоловіки вирушили «на справу». Обрали одне з сіл Житомирського району та спланували крадіжку з магазину у ньому. Приїхали заздалегідь, аби зігрітись трохи випили горілки, й стали чекати, допоки торгівельний заклад закриється. Ближче до півночі світло у магазині нібито вимкнулось (чоловіки тоді не знали, що продавець-охоронник залишається до ранку).

Один з грабіжників поліз на дах приміщення, прихопивши заздалегідь наготовлену біту, щоб нею розбити блок постачання електроенергії й таким чином вимкнути сигналізацію. Інший - залишився стерегти знизу. Проте у магазині хтось розмовляв по телефону, довелось ще вичікувати, допоки продавчиня піде додому. За деякий час розмова стихла, тож верхолаз знову почав рух на даху – розмова у приміщенні відновилася. Чоловік зверху затих. Врешті у магазині відчинились двері і на порозі постала жінка з ліхтариком у руках. Присвітивши вгору та помітивши незнайомця на даху, продавчиня не добирала слів для його характеристик.

За словами чоловіка, він дуже образився на її тираду і тому сплигнув униз та вдарив жінку. У цю мить до магазину підбіг і спільник, вони разом затягли продавчиню до приміщення, зв’язали та, погрожуючи, почали вимагати гроші. Загалом нападники забрали мобільний телефон та 500 гривень з гаманця жінки, а з магазину – цигарки, цукерки, горілку, ковбасу та інші продукти харчування, картки поповнення рахунків різних операторів та з каси – 2000 гривень.

Як згодом з’ясується, чужий телефон чоловіки викинули з твердим переконанням, що інших шансів їх знайти у міліціонерів не буде.

Втім, як тільки вони залишили приміщення, жінка, звільнившись від мотузок, помчала додому телефонувати на «102».
Як розповів начальник Житомирського РВ УМВС України в області Олександр Бобков, слідчо-оперативна група прибула на місце події разом із кінологом. Втім відразу затримати нападників не вдалося, розшуковий собака на певному етапі їх шляху у результаті продуманих дій злочинців, втратив слід.
Проте довго тішитись викраденим злодіям не вдалося. Оперативники спрямували свої зусилля на відпрацювання декількох версій встановлення осіб, причетних до нічного нападу. Продавець магазину, описуючи своїх кривдників, звернула увагу на їх занехаяний вигляд та характерний різкий запах. Окрім того, було складено фотороботи незнайомців. Працівники міліції перевірили чималу кількість осіб, у першу чергу, місцевих жителів та тих, які ведуть бродяжницький спосіб життя, раніше притягувалися до відповідальності за скоєння подібних злочинів. Також одночасно відпрацьовувались місця можливої появи нападників – ринки, вуличні кафе, бані.

Врешті особи підозрюваних вдалося встановити, цього ж дня обоє були затримані. Як згодом пояснили чоловіки, упродовж трьох днів, що пройшли від часу скоєння злочину, вони на всю прогулювали викрадені гроші.

У ході подальшої перевірки, повідомив перший заступник начальника Житомирського РВ Микола Нишпал, встановлено причетність одного із затриманих й до інших злочинів, зокрема, пограбування житомирянки у листопаді минулого року на території Богунського району міста та крадіжки з магазину у Романівському районі області.

Обоє затриманих раніше уже неодноразово притягувалися до кримінальної відповідальності. Наразі за даним фактом порушено кримінальну справу за ч.3 ст. 187 (Розбій, поєднаний з проникнення у житло чи інше приміщення, сховище) Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років. Судом відносно підозрюваних обрано міру запобіжного заходу – тримання під вартою.
За матеріалами: Житомир Експрес
Погода, Новости, загрузка...