Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 19 квітня 03:38
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

30 января 2012, 15:45

Державною інспекцією навчальних закладів проведено круглий стіл з питань вдосконалення контролю за діяльністю дошкільних навчальних закладів

25 січня 2012 року в Державній інспекції навчальних закладів України під головуванням Голови ДІНЗ Михайла Гончаренка відбувся круглий стіл, мета якого – обговорення критеріїв оцінки ступеня ризику від провадження господарської діяльності з надання освітніх послуг в системі дошкільної освіти та вдосконалення нагляду (контролю) за діяльністю дошкільних навчальних закладів.

У роботі круглого столу взяли участь працівники ДІНЗ України, заступник директора департаменту – начальник відділу дошкільної та початкової освіти департаменту загальної середньої та дошкільної освіти МОНмолодьспорту Тамара Панасюк, головні спеціалісти управлінь освіти Київської та Житомирської обласних державних адміністрацій Тетяна Чумак та Алла Салецька, управління освіти Прилуцької міської ради Чернігівської області Наталія Лазебна, головний редактор журналу «Практика управління дошкільним закладом», голова Асоціації дошкільних навчальних закладів України Ніна Омельяненко.
Як зазначив Михайло Гончаренко, в своїй роботі Державна інспекція навчальних закладів України звертає увагу на діяльність дошкільних навчальних закладів та стан вирішення у регіонах пріоритетних завдань розвитку дошкільної освіти: «Результати проведених нами заходів державного контролю та вивчення засвідчують позитивні тенденції, що відбуваються останнім часом у розвитку дошкільної освіти. Водночас є ряд проблемних питань, пов’язаних, зокрема, із здійсненням контролю за діяльністю ДНЗ».

«Безпека організації харчування, життєдіяльності дітей у дошкільних навчальних закладах, безпека праці, стан організації навчально-виховного процесу – ті основні критерії, на які першочергово необхідно звернути увагу», –зауважила Тамара Панасюк.

З проектом постанови Кабінету Міністрів України щодо затвердження критеріїв оцінки ступеня ризику від провадження господарської діяльності з надання освітніх послуг у системі дошкільної освіти та визначення періодичності здійснення заходів державного контролю ознайомив перший заступник Голови ДІНЗ України Юрій Дудник. Після обговорення критеріїв, представлених у документі, проект схвалили одноголосно.
Крім того, учасники круглого столу наголосили на важливості розроблення критеріїв для проведення державної атестації дошкільних навчальних закладів та уніфікованої програми комплексної перевірки їх роботи в міжатестаційний період.
За матеріалами: Житомир Експрес
Погода, Новости, загрузка...