Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 09:01
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

1 февраля 2012, 13:04

Бердичівські лікарі почали вдаватися до європейських методів оперування

Певною мірою, унікальну операцію днями провели лікарі ортопедичного відділення Центральної міської лікарні. Завідуючий відділенням Микола Черевко розповідає: до них поступила жінка 1942 року народження із уламковим переломом стегна. Оперувати її вирішили за допомогою двох пластин, а не однієї, як це зазвичай робиться.

Микола Черевко, зав. ортопедичним відділенням Бердичівської ЦМЛ: «Ці дві пластини поставлені у взаємоперпендикулярних плоскостях, і вони закріплюють одна одну, не дають можливості зігнутися. Люди похилого віку, а особливо з великою масою тіла, не можуть ходити на милицях. При наступанні на ногу, пластина часто зміщується, і вся робота йде на смарку.»

У цьому випадку, жінка зможе ставати на ногу місяців через два, а не чотири, як це трапляється при наявності однієї пластини, говорить Микола Черевко. І при цьому не відбуватиметься жодних зміщень, що ефективно впливатиме на заживлення стегна.

Таку операцію у Бердичеві провели вперше, та, сподіваются фахівці, не востаннє.

Микола Черевко, зав. ортопедичним відділенням Бердичівської ЦМЛ: «Ми маємо свій досвід роботи, своє накопичення, маємо і якісь недоліки теж. Але ми все більше переконуємося, що потрібно робити операції з двома пластинами. Є проблема в тому, що у нас трохи недостатньо металоконструкцій: пластин і гвинтів. Також вони дорогі: одна пластина коштує від 500 до 800 грн.»

Звісно, хворі можуть самі придбати ці пластини й тим самим пришвидшити своє одужання, кажуть лікарі. Вони ж намагаються робити все можливе, аби у відділенні було хоч декілька таких металоконструкцій. У минулому році на 3 тис. грн. благодійних коштів, зібраних у відділенні, медики придбали трохи пластин та гвинтів. Але цього недостатньо.
За матеріалами: ВІК
Погода, Новости, загрузка...