Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 11:08
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

2 февраля 2012, 10:15

В області здійснюється низка заходів щодо забезпечення хворих дітей сучасними медичними препаратами

Протягом 2011 року та на початку 2012 року 178 дітей області, хворих на цукровий діабет, стовідсотково були забезпечені інсуліном, шприц-ручками та засобами для самоконтролю. Про це повідомив начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Олександр Торбас. Саме таке принципове завдання – вчасне забезпечення лікувальних закладів якісними вакцинами та ліками, витратними медичними матеріалами та необхідним обладнанням для забезпечення сучасного лікування дітей – поставив Президент України Віктор Янукович перед Урядом. Міністерство здоров’я України має створити належні умови для збереження здоров’я дітей, забезпечення вакцинами, доступу до високоякісних медичних послуг, попередження інвалідності, поширення соціально небезпечних захворювань. На цьому наголосив під час брифінгу Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко.

У 2011 році 50 дітей Житомирщини з вадами слуху були забезпечені слуховими апаратами, з них 39 дітей – за рахунок обласного бюджету. На 2012 рік планується виділення коштів з обласного бюджету для проведення слухопротезування 138 дітей. Діти з важкими порушеннями слуху, які потребують кохлеарної імплантації, направляються до інституту отоларингології ім. проф. О. С. Коломійченка АМН України.

13 дітей з катарактами у 2011 році потребували імплантації штучного кришталика. Імплантований кришталик двом дітям за кошти обласного бюджету, 6 дітям імплантовано кришталик в спеціалізованих закладах Києва і Одеси. На початку 2012 року за кошти обласного бюджету закуплено 20 кришталиків для лікування катаракти у дітей.

У 2011 році Житомирським державним експериментальним протезно-ортопедичним підприємством була протезована безкоштовно протезно-ортопедичними виробами 1591 дитина, у тому числі 449 дітей-інвалідів. Було виготовлено 2225 одиниць протезно-ортопедичних виробів, у тому числі для дітей-інвалідів – 579 одиниць.

На обліку в області зі встановленим діагнозом ВІЛ/СНІД перебуває 44 дитини. З незавершеним тестом на ВІЛ (R75) наглядається 110 дітей, які народжені від ВІЛ-інфікованих матерів. 39 дітей хворих на СНІД отримують безкоштовно антиретровірусну терапію (100% від потребуючих), виділено 8,2 тис. грн. в розрахунку на одну дитину. Профілактичним лікуванням діти, які його потребують також забезпечені, 100% безкоштовно. Молочними сумішами діти, народжені ВІЛ-інфікованими матерями, в області забезпечені за рахунок місцевих бюджетів та благодійної допомоги.

На обліку перебувають 12 дітей з хронічним вірусним гепатитом, потребують лікування четверо. У зв’язку з відсутністю фінансування державної програми «Національний план дій щодо виконання Конвенції ООН про права дитини до 2016 року» у 2011 році за спонсорські кошти тільки 1 дитина в області отримала специфічну противовірусну терапію.

Медикаментозне забезпечення лікування дітей з гематологічними та онкогематологічними захворюваннями здійснювалось за рахунок централізованих закупівель препаратів МОЗ України за програмою «Дитяча онкологія» та з інших джерел. За 12 місяців 2011 року за рахунок централізованих поставок лікарських засобів, закуплених МОЗ України за кошти державного бюджету, отримано медикаментів на суму 815,7 тис. грн. Також медичні препарати у 2011 році закуповувались за кошти, виділені обласним бюджетом, – на суму 69,4 тис. грн., за рахунок благодійної допомоги – на 99,2 тис. грн. Контроль за раціональним використанням придбаних витратних матеріалів та медикаментів здійснюється щомісячно шляхом надання фінансових звітів. Питання використання онкогематологічних препаратів, закуплених за кошти державного бюджету, постійно стоїть на контролі в управлінні охорони здоров'я облдержадміністрації та лікувально-профілактичних закладах області.

Для дітей, хворих на спадкові коагулопатії, гемофілію, у 2011 році факторів згортання крові за кошти державного бюджету закуплено на суму 476,3 тис. грн., за кошти обласного бюджету – на суму 99,0 тис. грн.

З діагнозом муковісцидоз в області на обліку перебуває 12 дітей. З них потребують замісної терапії 7 дітей, яка проводиться препаратом «Креон». У 2011 році цим дітям вона була забезпечена за кошти обласного бюджету в сумі 49,9 тис. грн. По березень 2012 року діти хворі на муковісцидоз в області забезпечені вищезазначеним препаратом.

З хронічною нирковою недостатністю на обліку в області перебуває 20 дітей. У 2011 році 5 дітей знаходились на гемодіалізі, 8 дітей отримували терапію еритропоетином, 2 дітей приймали з метою збагачення раціону харчування незамінними амінокислотами або їх аналогами препарати типу кетостерил. Гемодіаліз та витратні матеріали до нього забезпечуються за кошти обласного бюджету.
У 2012 році для лікування дітей, хворих на дитячий церебральний параліч, в область надійшов закуплений за кошти державного бюджету на суму 52 тис. грн. препарат «Диспорт». З обласного бюджету в 2011 році виділено на закупівлю цього препарату 45,8 тис. грн., лікування проведено 32 дітям.

По державним закупівлям у поточному році в область надійшло 7 «Гравістатів» та очікується надходження ще 43.
Для профілактики та лікування синдрому дихальних розладів у новонароджених у 2011 році закуплено:
- за кошти державного бюджету: куросурф - 50 флаконів на суму 251,9 тис. грн., неосурф - 65 флаконів на суму 86,7 тис. грн.;
- за кошти місцевого бюджету: інфрасурф - на суму 197,2 тис. грн.

У 2011 році в області 42 дітей з фенілкетонурією отримували продукти спеціального лікувального харчування. З них 1 дитина до 1-го року, 12 дітей від 1 до 3-х років життя та 29 дітей від 3-х до 17 років включно. До 3-х років діти отримують лікувальне харчування за кошти державного бюджету і відповідно його було закуплено на суму 131,9 тис.грн. Діти від 3-х до 17 років отримували лікувальне харчування, яке закуповувалось за кошти обласного бюджету, на що було виділено 1203,6 тис.грн. На початок 2012 року діти з фенілкетонурією в області забезпечені лікувальним харчуванням.
У 2011 році обласною санаторно-курортною комісією направлено на санаторно-курортне лікування 105 дітей-інвалідів: 9 дітей з онкогематологічними захворюваннями, 9 дітей хворих на цукровий діабет та 87 дітей з органічним ураженням ЦНС.

Закуплено у 2011 році медичне обладнання для обласного перинатального центру на суму 5 млн.грн. (обладнання для цитогенетичної лабораторії, УЗД-апарат, лабораторний аналізатор, ліжка-трансформер).
За матеріалами: Житомир Експрес
Погода, Новости, загрузка...