Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 25 квітня 10:25
Анонси
В епіцентрі
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімей
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімей
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімейВолейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громад

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

10 февраля 2012, 12:39

Чутки про повернення обов'язкового техогляду транспорту - класичний приклад інформаційного вірусу

У мережі Інтернет була розповсюджена інформація що нібито в Україні буде знову введений обов’язковий технічний огляд для автомобілів.

Управління ДАІ МВС України нагадує, що у 2011 році Законом України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення надмірного державного регулювання у сфері автомобільних перевезень", була скасована раніше діюча процедура державного технічного огляду та запроваджено обов’язковий технічний контроль транспортних засобів без участі Державтоінспекції.

Одне з основних положень цього Закону - не підлягають обов'язковому технічному контролю легкові автомобілі, причепи до них та мототранспортні засоби, які не використовуються з метою отримання прибутку.

Для інших транспортних засобів була встановлена наступна періодичність обов’язкового технічного контролю:

- для легкових автомобілів, що використовуються з метою отримання прибутку, вантажних автомобілів незалежно від форми власності вантажопідйомністю до 3,5 тонни, причепів до них зі строком експлуатації понад два роки – кожні два роки;

- для вантажних автомобілів вантажопідйомністю більше 3,5 тонни, причепів до них та автомобілів таксі незалежно від строку експлуатації – щорічно;

- для автобусів та спеціалізованих транспортних засобів, що перевозять небезпечні вантажі, незалежно від строку експлуатації – двічі на рік.

Уряд продовжує системну політику дерегуляції та спрощення процедур надання послуг населенню та ліцензування бізнесу. Повідомлення, поширене деякими електронними ЗМІ про начебто повернення техогляду для приватних власників транспортних засобів є класичним прикладом розповсюдження інформаційного «вірусу». Прес-служба Уряду звертається з проханням до колег-журналістів у подальшому перевіряти інформацію, яка апріорі має суспільний резонанс, та не сприяти розповсюдженню неправдивих даних.
За матеріалами: Житомир Експрес
Погода, Новости, загрузка...