Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Вівторок, 16 квітня 16:46
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

15 февраля 2012, 15:19

Соціальній справедливості на Житомирщині - бути! Відео

Вперше цього року на державному рівні відповідно до Указу Президента 20 лютого відзначатиметься день соціальної справедливості. В області проводиться чимало заходів щодо привернення уваги роботодавців, влади усіх рівнів до проблем працюючої людини. Голова обласної державної адміністрації Сергій Рижук зустрічаючись з профспілковим активом області наголосив на тому що соціальний діалог слід проводити постійно в суспільстві і оперативно реагувати на вик лики сьогодення.

Цього дня працювали обласній федерації профспілок і декілька соціальних приймалень: щодо правового захисту, втрати тимчасової працездатності, молодіжної політики та створення нових робочих місць. Ці проблеми не лише нагальні, а й соціально вразливі і можуть викликати суспільне невдоволення людей.

Сергій Рижук – голова ОДА
« 27 тисяч створено робочих місць за минулий рік, 22 закрито + - 5-7 тисяч робочих місць. І це не показник для нашої області. Ми ним не можемо похвалитися. Тим більше що економіка почала в області додавати. І ми розраховуємо на створення 25-27 тисяч нових робочих місць у рік».
Профспілки проймаються проблемами соціального захисту людей і вимагають від влади, щоб суспільний діалог був активним і результативним. І багато представників влади це розуміє і здійснює практичні кроки в реалізації своїх повноважень та конкретних рішень.
Володимир Дебой – Житомирський міський голова

« Ми готуємось дол. Підписання спільної угоди за участю профспілок області та роботодавців. І тому ми тут. У нас робота спільна і ділова. Тому я вважаю це спільні наші зусилля в тому що є перевиконання бюджету та виконання соціальних програм».
Бізнес не завжди реагує на суспільні проблеми. І в гонитві за над прибутком робоча сила використовується для збагачення та примноження капіталу - соціальний захист працівників та не виплата зарплати це злочини проти людини, - наголошувалося під час діалогу влади і профспілок
Неля Паламарчук - голова федерації профспілок області

« Частка заробітної плати на виробництві продукції становить в середньому 9-10 відсотків, тобто у 2-5 разів нижче ніж у Європі. А чи це справедливо? До наших соціальних партнерів – погодьтеся що ні».

Переважала спільна думка, що діалог та переговори помножені на конструктивізм та прогрес - повинні стати нормою нашого життя. Будувати нове суспільство і при цьому забувати про потреби кожної людини – це безвихідь, і влада повинна приймати оперативні та правильні рішення на суспільні вик лики.

За матеріалами: ЖОДТРК
Погода, Новости, загрузка...