Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 16:42
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

22 февраля 2012, 19:19

СБУ "засадило" житомирського підприємця на 4 роки

Овруцьким районним судом Житомирської області завершено розгляд кримінальної справи, порушеної і розслідуваної Службою безпеки України, стосовно місцевого мешканця, який налагодив канал незаконного постачання і збуту спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації, заборонених до продажу та використання.

Співробітники СБУ встановили, що 42-річний приватний підприємець районного центру замовляв технічні засоби через мережу Інтернет. Отримавши їх, ділок розміщував на одному із всеукраїнських сайтів електронного аукціону об’яви про продаж і незаконно реалізовував жителям регіону «шпигунські іграшки», закамуфльовані під побутові предмети (кулькові ручки та брелоки для ключів від автомобіля).

Співробітники СБУ затримали зловмисника після чергової спроби збути «товар». У правопорушника було вилучено 36 спецзасобів, призначених для подальшої реалізації.

Експертиза Українського науково-дослідного інституту спеціальної техніки та судових експертиз СБ України підтвердила належність вилучених пристроїв до спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації, які мають функції прихованого аудіо- та відеозапису, і торгівля якими підлягає обов’язковому ліцензуванню.

Вироком суду правопорушника визнано винним у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.15 (замах на злочин), ч.1,2 ст.359 (незаконне придбання, збут та використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації) Кримінального кодексу України, і засуджено до чотирьох років позбавлення волі з іспитовим строком один рік.
За матеріалами: Житомир Експрес
Погода, Новости, загрузка...