Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Субота, 20 квітня 15:15
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

24 февраля 2012, 12:43

Житомирські лісівники заявляють про упередженість перевіряючих

Останнім часом в засобах масової інформації з'являються повідомлення державної екологічної інспекції про проведені перевірки в державних лісогосподарських підприємствах та про виявлені численні порушення господарювання.

Аналізуючи факти, викладені в матеріалах перевірки, лісівники мають всі підстави говорити чи то про упередженість перевіряючих, чи то про непрофесійність.

Річ у тім, що ще в минулому році працівники лісогосподарських підприємств Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства повністю перейшли на електронну таксацію лісосік. Іншими словами, при відведенні дерев у рубку, лісівники користуються сучасними електронними приладами: GPS-навігаторами, електронними вилками тощо, які дозволяють провести всі розрахунки з високою точністю.

Представники ж екологічної інспекції при проведенні цих робіт користуються застарілими бусолями та мірними вилками. В результаті виникають розбіжності між даними картографічних матеріалів та матеріалами перевірки.
Якщо вся зрізана деревини оприбуткована державним підприємством, за неї сплачено попневу плату, то про які масштабні порушення може йти мова?

Наступний приклад: на території лісокомплексу державного підприємства «Олевське лісове господарство» зберігаються відходи деревообробки (тирса, кора, деревина пиляна). Це призвело до засмічення даних земельних ділянок – констатують екологи. Виникає питання: чому ж не береться до уваги той факт, що підприємство на власній території зберігає відходи власного виробництва? Зауважимо: зберігає тимчасово, бо використовує їх(відходи) для обігріву власного підприємства та з метою реалізації: має укладені угоди з кількома приватними підприємствами, які викуповують вищезазначені відходи та виробляють з них дров’яні пелети.

Не дивлячись на те, що на проведення санітарної рубки в ботанічному заказнику лісгосп має дозвіл обласного управління лісового та мисливського господарства і погодження управління охорони навколишнього природного середовища в області, екологічна інспекція вважає це порушенням та нараховує підприємству збитки.

І цей перелік можна продовжувати. Аналізуючи акти таких перевірок, складається враження, що наша екологія не має більшого ворога, ніж лісівник. І чомусь зовсім не береться до уваги те, яку роботу щорічно
проводять лісівники з прибирання лісів від побутових відходів, з очищення лісових масивів від стихійних сміттєзвалищ, з охорони від пожеж та самовільних рубок, із заліснення деградованих та радіоактивно забруднених земель тощо.

Прес-служба ЖОУЛМГ
За матеріалами: Житомир Експрес
Погода, Новости, загрузка...