Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 28 березня 22:45
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

24 февраля 2012, 14:31

Професійна державна служба – пріоритет часу

Належний рівень життя громадян поряд з іншими чинниками суттєво залежать від ефективності функціонування системи державного управління загалом та її основи – корпусу державних службовців
Президентом поставлено завдання ─ розвиток такої позиції як лідерство. Криза переконала, що просто розвивати “середняків” немає сенсу. Вони ніколи не зроблять прориву у державі, прорив роблять таланти. Тому потрібно розвивати лідерів.

Стратегія державної кадрової політики на 2012-2020 роки одним з головних завдань ставить досягнення високого рівня розвитку людського потенціалу держави, зокрема шляхом формування інноваційної державної кадрової політики у сфері державної служби. Сучасний підхід у державній службі – формування якісно нової особистості, високосвідомого управлінця та ефективного виконавця. Чітке знання та дотримання етичних стандартів законодавства, стратегічне бачення розвитку напрямку державного управління – сучасний код кар’єрного успіху державного службовця.
Важливим чинником вирішення цих завдань є нове законодавство у сфері державної служби, зокрема Закон України «Про державну службу».
Саме на новаціях законодавства про державну службу в Україні робиться акцент при проведенні у 2012 році ювілейного щорічного Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець».

Підвищення кваліфікації державних службовців має стати одним із пріоритетів державної кадрової політики, адже без фахівців високого рівня неможливо досягти прогресу у здійсненні радикальних перетворень, проголошених Президентом України у Програмі економічних реформ на 2012-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка ефективна держава».
Переважна більшість економічних та соціальних реформ проводиться саме силами державних службовців, які є найбільш стабільним соціальним елементом суспільства й держави, носієм їх традицій та досвіду.

Президент України Віктор Янукович вимагає від управлінців вищої відповідальності, якісних нормотворчих документів, нових знань щодо стратегічного планування і вміння прораховувати перспективу. Все це напряму підвищує планку їхньої професійної підготовки.
Саме тому щороку проводиться Всеукраїнський конкурс «Кращий державний службовець», започаткований 2008 року з метою підвищення професіоналізму, відкритості, інституційної спроможності державної служби, зміцнення її авторитету шляхом узагальнення досвіду роботи кращих державних службовців. Основними завданнями Конкурсу є такі: виявлення та заохочення професійно підготовлених державних службовців, висококваліфікованих фахівців, зокрема молоді, до роботи в центральних та місцевих органах виконавчої влади; покращення системи надання адміністративних послуг громадянам, формування у державних службовців шанобливого ставлення до своєї професії, основних принципів державної служби.

Конкурс покликаний сприяти розвитку кадрового потенціалу державної служби, у розбудові безперервної системи підвищення кваліфікації посадовців. Важливою місією професійного змагання також є відродження довіри та зміцнення авторитету державної служби у суспільстві. Конкурс, побудований на засадах прозорості, є ефективним та дієвим способом визначення кращих державних службовців на всіх рівнях влади.
Конкурс за своєю суттю є одним з головних етапів супроводження кар’єрного зростання державного службовця, дає широкі можливості для самостійного професійного навчання та самореалізації.

Завдяки Конкурсу у державних органах поступово створюється особлива система самоосвіти – комплексне підвищення кваліфікації, яке щороку триває 8 місяців (з березня по жовтень), враховуючи самоосвіту учасників, а також участь у запланованих навчальних заходах, визначених програмою Конкурсу. Загалом у рамках конкурсу з моменту його започаткування в області підвищили кваліфікацію 1373 державних службовців місцевих адміністрацій (45 % від їх загальної чисельності).

Цьогоріч Всеукраїнський конкурс проводиться в три тури:
І – протягом березня-квітня на місцевому рівні (районними та обласною адміністраціями),
ІІ – травня-червня на обласному рівні (облдержадміністрацією спільно з управлінням державної служби в Житомирській області),
ІІІ – вересня-жовтня на республіканському рівні (Національним агентством України з питань державної служби).
Конкурс проходитиме у 2-х номінаціях: «Кращий керівник» і «Кращий спеціаліст».
Переможці та лауреати Конкурсу нагороджуються грошовими винагородами, цінними призами та подарунками, вони користуються привілеями до вступу до Національної академії державного управління при Президентові України, мають високі шанси на заняття керівних посад в органах влади.
Таким чином, Всеукраїнський щорічний конкурс «Кращий державний службовець» як частина комплексу заходів з професійного розвитку державних службовців спрямований на підготовку нової генерації державних службовців, які обрали служіння народу сенсом свого життя.
За матеріалами: Житомир Експрес
Погода, Новости, загрузка...