Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 17:28
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

24 февраля 2012, 19:07

У Житомирі пройшло засідання колегії Державної пенітенціарної служби України

23 лютого у Житомирській виправній колонії № 4 розпочалося виїзне засідання колегії Державної пенітенціарної служби України на базі органів та установ виконання покарань Житомирської і Вінницької областей. У рамках заходу голова Державної пенітенціарної служби України, генерал-лейтенант Олександр Лісіцков зустрівся з головою Житомирської облдержадміністрації Сергієм Рижуком та головою обласної ради Йосипом Запаловським. Під час розмови йшлося про матеріально-технічні, медико-санітарні та соціально-психологічні умови перебування засуджених у виправних закладах області.

Присутніми на колегії були також заступники голови пенітенціарної служби, начальники управлінь служби зі всіх областей держави, керуючий справами Житомирської міськвиконкому, голова міської спостережної комісії Петро Кудряшов, Бердичівський міський голова Василь Мазур.

Подією для Житомирської виправної колонії цього дня стало освячення Хреста на місці, де незабаром розпочнеться будівництво церкви. Як повідомив, Олександр Лісіцков, нині в Україні діють 184 виправні заклади, у 90 % з яких не реєструється злісних порушень правил поведінки. „Ми вважаємо, що це є результатом у тому числі і впливу слова Божого. При виправних закладах держави є 75 релігійних споруд: храми, каплички, кімнати молитви. Враховуючи те, що покарання відбувають люди різних національностей та віросповідань, ми забезпечуємо засудженим можливість сповідувати ту віру, яка є для них рідною. Священнослужителі приходять сюди не просто читати молитви, тут відбувається бесіда, певне таїнство з осудженими, їхніми батьками, дружинами, дітьми. Все це відображається на виховному процесі, багато засуджених змінюють свої погляди на життя, стають на шлях виправлення”, – каже Олександр Лісіцков.

Він повідомив, що у минулому році з’явилося п’ять нових релігійних споруд на території виправних закладів. А в цьому році вже освячено два місця, де будуть побудовані храми – у Житомирській колонії і Київському слідчому ізоляторі. Будуються храми за рахунок пожертв особового складу, меценатів, внесків засуджених. Останні віддають частину зароблених на виробництвах колоній грошей.

Наявність на території виправного закладу місця релігійної споруди потрібне й людям, які несуть там службу. Молитва і спілкування зі священиками допомагає зробити душі людей більш чуйними, справитися їм із місією – направити засуджених на виправлення.

Після освячення Хреста на території колонії перший заступник голови облдержадміністрації Микола Олещенко повідомив, що обласна влада підтримує ініціативу керівників пенітенціарної служби щодо будівництва храму, адже вірить: духовне спілкування має потрібний вплив на людей, які схибили у житті.

„Обласна влада співпрацює з органами виконання покарань з виробничих питань і питань умов перебування, – розповідає Микола Олещенко. – Сьогодні на Житомирщині перебуває Прем’єр-міністр України Микола Азаров. Голова облдержадміністрації ставить перед ним питання про виділення коштів бюджету на будівництво очисних споруд у Райківкій колонії № 73 (Бердичівський район), які потребують повного переоснащення”.

З нагоди Дня захисника Вітчизни засуджені Житомирської виправної колонії № 4 підготували святковий концерт та отримали особливий обід.
За матеріалами: Житомир Експрес
Погода, Новости, загрузка...