Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 28 березня 19:20
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

27 февраля 2012, 15:41

На Житомирщині готуються до весняної повені

24 лютого в малій залі облдержадміністрації відбулося чергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, одним із питань розгляду якого була готовність відповідальних структур області до пропуску льодоходу, повені та паводків.

Перший заступник голови облдержадміністрації Микола Олещенко провів засідання, на початку якого заявив: „Незважаючи, на прогнози гідрометеоцентру, які свідчать, що надзвичайних повеней на Житомирщині не буде, ми вживаємо заходів, щоб їх справді не було. Розроблено повний план дій на території області та спільно з Рівненською, Хмельницькою, Тернопільською, Київською областями у місцях, де міжобласні річки сполучаються”.

Зі слів Миколи Олещенка, на території області протікає 221 річка довжиною понад 10 кілометрів, 2800 струмків, 54 водосховища, які мають 186 мільйонів кубів води. Місця традиційних підтоплень визначені, до зон ризику потрапляють від 3,5 до 4 тисяч будинків.

Проблемними в області залишаються Житомирська і Малинська дамби. Щодо першої, зауважив перший заступник голови облдержадміністрації, Сергій Рижук під час робочої поїздки до Житомирщини Миколи Азарова мав із очільником уряду ділову розмову. Найближчим часом буде прийняте рішення.

Заступник начальника обласного управління водних ресурсів Валентин Молодецький відзначив, що цього року, який часто порівнюють із 2006-м за температурними показниками й кількістю опадів, рівень поверхневих вод буде навіть вищим. До таких висновків працівники управління водних ресурсів прийшли внаслідок підрахунків: беручи до уваги площу області та наявний ще 40-сантиметровий покрив снігу, танення спричинить раптовий стік річної норми вод. „Частину з них відведе річкова мережа, але заспокоювати себе не потрібно – розвиток подій може бути різним, – зазначив Валентин Молодецький. – Важливу роль у водовідведенні відіграють меліоративні системи. В області пролягають 13 тисяч кілометрів каналів, 7 тисяч із яких – на балансі водогосподарських організацій, також є 13 тисяч гідротехнічних споруд, 66 % їх перебувають у державній власності”.

Учасники засідання прийняли рішення: обласне управління водних ресурсів має надавати управлінню з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації та управлінню МНС щоденні звіти про стан водних ресурсів, рівні води у річках тощо. Керівники зазначених управлінь мають особисто відвідати проблемні райони області для ознайомлення з готовністю до попереджувальних дій.
За матеріалами: Житомир Експрес
Погода, Новости, загрузка...