Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 28 березня 12:41
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

11 июля 2011, 10:03

Влада Житомира пояснила, чому підняла ціну на проїзд у маршрутках

Отож, вартість проїзду з 15 липня у житомирських маршрутках буде змінена і складатиме на
Відтепер у Житомирі "розклад сил" у протистоянні маршрутки-тролейбуси має змінитися на користь останніх.

Ну не зможе рядовий житомирян дозволити собі таку розкіш, щодня кататися на маршрутках - занадто вже дорогою ціною вони тепер обходитимуться для кишені того, чиє життя не стомлюються покращувати "уже сьогодні".

Отож, вартість проїзду з 15 липня у житомирських маршрутках буде змінена і складатиме на міських автобусних маршрутах, які працюють у звичайному режимі руху – 1 грн. 75 копійок (автобусні маршрути №№ 1, 2,14, 25, 40, 58). Ці маршрути вважаються соціальними, оскільки обслуговують віддалені райони міста, де відсутній електротранспорт. На маршрутах, які продовжують працювати у режимі маршрутного таксі – 2 грн. 50 копійок (3, 4, 5, 7, 9, 10, 11, 12, 19, 23, 26, 27, 30, 31, 33, 37, 37-а, 45, 46, 47, 53, 53-а, 55), інформує управління по зв'язках із громадськістю житомирської міської ради.


Чому люди мають платити за проїзд у житомирській маршрутці на гривню більше:

1. Підвищення вартості стислого газу на 44%;
2. Дизельного пального на 80%;
3. Подорожчання технічного обслуговування автомобілів, вартості автомобільних шин, комплектуючих запчастин;
4. Підняття мінімальної заробітної плати.


Отож, маршрутки високою ціною своїх послуг піднімаються в сферу економічної недосяжності для споживача. Надолужити втрачене отримує чудову нагоду міський електротранспорт.


За словами начальника управління транспорту і зв’язку К.В. Підпокровного сьогодні стоїть завдання суттєво покращити роботу електротранспорту у місті, який є і повинен бути пріоритетним для Житомира. Планується незабаром випустити на лінію додатково ще 15 тролейбусів та 7 трамваїв. Вивчається питання щодо поновлення рухомого складу електротранспорту та відновлення раніше закритих тролейбусних маршрутів.

Репортер Житомира
Погода, Новости, загрузка...