Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 16:57
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

28 февраля 2012, 10:08

Житомирські лісівники будуватимуть дороги із врахуванням світового досвіду

В поточному році держлісгоспи обласного управління лісового та мисливського господарства планують збудувати в лісових масивах понад 61 кілометр капітальних доріг.

Лісівники розраховують прокласти не менше 1 кілометра нової автомобільної дороги на кожних 30 тисяч м3 загального обсягу заготівлі деревини лісогосподарськими підприємствами.

Створюючи нові лісові магістралі, лісівники врахують світовий досвід: вздовж доріг облаштують навантажувальні майданчики та місця розвороту сучасного великовантажного автотранспорту, прокладуть проміжні дороги.

Крім того, планується забезпечити вихід кожної лісової дороги до автотрас загального користування.

В минулому році підприємства облуправління отримали 3 дорожньо-будівельних комплекси, які складаються з екскаваторів гусеничних та бульдозерів. На закупівлю цієї імпортної техніки з державного бюджету виділено майже 11 мільйонів гривень.

Нагадаємо, що минулоріч держлісгоспами управління збудовано 73 км лісових автомобільних доріг, із них 14 кілометрів – за бюджетні асигнування. Решту 59 кілометрів прокладено за власні кошти підприємств, на це витрачено майже 8 мільйонів гривень.

Тепер лісівники області мають майже півтора кілометра лісових доріг на кожні 1000 гектарів лісових земель. Додамо, що в розвинених європейських країнах цей показник значно вищий.
За матеріалами: Житомир Експрес
Погода, Новости, загрузка...