Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 28 березня 23:12
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

28 февраля 2012, 15:51

На Житомирщині портрет Табачніка... викинули на смітник. Відео

Днями на Житомирщині Бердичівська міська партійна організація Всеукраїнського об'єднання "Свобода" запропонувала містянам висловити свою думку щодо освітніх реформ Табачніка.

Протягом години прості перехожі мали змогу реальною дією висловити протест проти антиукраїнської політики міністра освіти. До акції активно долучились студенти Педагогічного коледжу, люди похилого віку та громада Бердичева.

Люди були шоковані намірами Міністерства освіти і науки, молоді та спорту ліквідувати курс вивчення історії України та суттєве скорочення курсу викладання української мови та літератури. Всього лише за одну годину близько п'ятдесяти бердичівців виявили свою громадянську позицію. Портрет Табачніка спочатку закидали сніжками, а потім найактивніші принесли головну зброю опозиціонера – куряче яйце. Близько півсотні бердичівців проявили реакцію на антиукраїнську політику в сфері освіти – натхненно та символічно розстріляли зображення міністра.

Голова Бердичівської міської партійної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олексій Побережний наголосив на меті та результатах акції: "Протягом години бердичівські активісти роз'яснювали жителям міста про ініціативи міністерства освіти, зокрема намагання відмінити предмет "Історії України" та значно зменшити кількість годин вивчення української мови та літератури. Перехожі розстріляли портрет Табачніка сніжками та яйцями. Таке активне голосування пересічних мешканців Бердичева свідчить про те, що цій особі та її антиукраїнським реформам місце на смітнику історії".

За матеріалами: Житомир Експрес
Погода, Новости, загрузка...