Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Субота, 20 квітня 17:05
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

28 февраля 2012, 17:04

Опозиційні фракції Житомирської облради вимагають парламент ухвалити закон про імпічмент президента

На чергову сесію обласної ради опозиційні фракції «Фронт Змін» та «Батьківщина» винесли два проекти рішень про звернення до Верховної Ради з вимогою невідкладно розглянути постанову щодо реалізації рекомендацій ПАРЄ та ухвалити Закон України про порядок імпічменту президента.

Як повідомляє Рупор Житомира, про це заявив у ході прес-конференції 28 лютого голова Житомирської обласної організації партії, депутат обласної ради Геннадій Зубко.

Проекти рішень вже оприлюднено на сайті обласної ради, і їх буде розглянуто на черговому засіданні ради у березні.

«Щодо реалізації рекомендацій ПАРЄ, вони стосуються кожного з нас, тому що це захист свободи слова, захист демократичних цінностей та принципів в Україні. Рекомендації стосуються захисту прав людини і звільнення тих політичних в’язнів, яких вже вчора стало двоє. Вирок Юрію Луценку лише погіршив ситуацію в державі», - зазначив Геннадій Зубко.

Крім того, за словами депутата обласної ради, опозиційні фракції ініціюють звернення до парламенту з вимогою ухвалити Закон України про порядок імпічменту президента, оскільки він є важливим та визначальним для кожного українця.

«Ці зміни до закону стосуються всіх президентів, які є і будуть в Україні. Ми хочемо, щоб керівник держави знав, що є процедура, за якою, у разі не виконання своїх зобов’язань, він може бути звільнений з роботи. Наголошую: згідно з Конституцією України, владою в Україні є народ. Президент – це наймана особа для виконання своїх функціональних обов’язків. Якщо ця особа не виконує свої обов’язки, вона може бути звільнена як будь-який керівник чи менеджер з посади. Тому, ми наполягаємо, щоб наші звернення підтримали всі депутати обласної ради, а парламент виконав», - наголосив Геннадій Зубко.
За матеріалами: Житомир Експрес
Погода, Новости, загрузка...