Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 18 квітня 05:41
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

3 марта 2012, 22:43

На Житомирщині ще один довгобуд – школу у Черняхові – здано в експлуатацію

Реформування освітньої галузі є однією зі складових Програми економічних реформ, розроблених Комітетом з економічних реформ. Програма покликана відновити економічне зростання й модернізувати економіку. Саме таке завдання поставив перед державою Президент України Віктор Янукович, наголошуючи на особливій увазі до розпочатих реформ у галузях освіти і медицини, які будуть продовжені у 2012 році.
За підсумками минулого року Житомирщина ввійшла до п’ятірки областей, що є передовими за розвитком освітньої галузі. На обласному рівні найбільш позитивними показниками вирізняється Черняхівський район, у районному центрі якого 1 березня урочисто відкрито блок «А» загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів.

На святі разом із учнями, педагогами, ветеранами педагогічної праці, батьками, спонсорами, керівниками підприємств, установ, організацій району були присутні голова облдержадміністрації Сергій Рижук, голова обласної ради Йосип Запаловський, начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Олександр Пастовенський, голова Черняхівської райдержадміністрації Сергій Поліщук, голова районної ради Наталія Рибак та інші гості.

Відкриття школи стало подією у житті черняхівців, на яку вони чекали протягом останніх 20-ти років. Про це говорив у своєму виступі голова облдержадміністрації Сергій Рижук. Будівництво споруди на 864 учнівських місця було розпочате ще у 1989 році. На жаль, через відсутність коштів будівельні роботи неодноразово припинялись. Блок „А” – це другий пусковий комплекс, що додається до першого – спортивного, який експлуатується вже три роки. «Сьогодні свято для нас усіх: дітей, які мають можливість навчатися у затишних класах, педагогів, які будуть менше турбуватися про матеріальне забезпечення, а більше про розвиток духовного, будівельників, які своїми вмілими руками спорудили храм освіти і виховання свідомих українців», - наголосив очільник області.

Всього на будівельно-монтажні роботи нового приміщення школи та придбання необхідного обладнання та меблів витрачено близько 9,8 млн. грн. Фінансування здійснювалося з державного, обласного, районного бюджету та за допомогою спонсорів.
Голова Черняхівської райдержадміністрації Сергій Поліщук наголосив: «Близько року тому ми ще й не могли сподіватися, що врешті-решт зможемо добудувати школу, а сьогодні вже маємо навчальний заклад новітнього рівня».
Кошти з обласного бюджету на будівництво черняхівської школи виділялися рішеннями депутатського корпусу на сесіях обласної ради. Її голова Йосип Запаловський зауважив: «За останні півтора року нам поталанило відкривати в області близько 60 об’єктів: нових підприємств, установ, навчальних закладів, закладів медичної сфери. Це стало можливим завдяки згуртованій праці керівників органів місцевого самоврядування для покращення рівня життя людей».

На відкриття Черняхівської ЗОШ І – ІІІ ступенів почесні гості прийшли з подарунками. Голова облдержадміністрації Сергій Рижук та голова обласної ради Йосип Запаловський подарували 2 комп’ютерні класи по 15 комп’ютерів у кожному, голова райдержадміністрації Сергій Поліщук – плазмовий телевізор, голова районної ради Наталія Рибак – м’який куточок. Найактивніші учасники процесу добудови були нагороджені почесними грамотами і преміями облдержадміністрації та обласної ради.

Наприкінці заходу Сергій Рижук повідомив журналістам, що у цьому році влада області поставила перед собою завдання завершити роботи над усіма довгобудами, окрім декількох житлових будинків, у будівництво яких вкладені приватні кошти. На найближчій сесії обласної ради, яка відбудеться 22 березня, у соціальну сферу планується спрямувати 22 мільйони гривень.

Довідково
Черняхівська восьмирічна школа заснована 1 вересня 1958 року. У 1999 році школа була реорганізована у Черняхівську ЗОШ І – ІІ ступенів, а з вересня 2011 року – у Черняхівську ЗОШ І – ІІІ ступенів. За час функціонування школи випущено понад 3500 учнів. Серед них багато талановитих та добре відомих в області та за її межами людей.

У школі нині навчається 399 учнів. Школу з 25.08.2011 очолює директор Шлапак Галина Миколаївна. Навчально-виховний процес забезпечують 48 педагогів.
Нове приміщення школи розраховане на 864 учнівських місця. У ньому вводиться в експлуатацію шкільна їдальня на 140 місць, 2 комп’ютерні класи та 7 навчальних кабінетів. Всі навчальні приміщення укомплектовані новими сучасними меблями.
За матеріалами: Житомир Експрес
Погода, Новости, загрузка...