Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Субота, 20 квітня 16:05
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

5 марта 2012, 13:39

У Житомирі родина так "зустрічала" хрещену... що загубила дитину

Мама не помітила, як її 5-річний син вийшов з дому, а хрещена не побачила, що хлопчик ішов за нею слідом
Ось така безглузда ситуація призвела до того, що малолітня дитина пізно ввечері опинилася зовсім одна фактично посеред вулиці. Хлопчика Даню виявив водій маршрутки вже в районі Богунії. Чоловікові здалося підозрілим, що маленький хлопчик їде один без супроводу дорослих.

Водієві хлопчик сказав, що звуть його Данею, у нього є і мама, і тато, проте де живуть батьки, він не знає. Куди і звідки їхав, дитина зрозуміло пояснити теж не змогла. На вигляд хлопчик не був схожий на безпритульника, навпаки, одяг був чистим, а обличчя вмитим.
Водій маршрутки не розгубився і одразу ж повідомив про хлопчика в міліцію. Спроби правоохоронців з'ясувати у дитини хоч що-небудь, не дали результатів. Даню віддали під опіку лікарям у міську лікарню, де хлопчика нагодували і поклали спати.


– Пошуки Даніних батьків почалися того ж вечора і тривали всю ніч поспіль, - розповідає начальник відділення кримінальної міліції у справах дітей Богунского РВ міліції Олена Міхніцька. – Про подію Були належним чином інформовані зовнішні наряди міліції, які безпосередньо несли службу на вулицях міста. Як правило, якщо дитина губиться, то повідомлення про це від батьків надходить негайно. Тому, звичайно, ми чекали хоча б дзвінка по лінії «102».

Але будь-яких повідомлень про дитину, що загубилася, за ніч так і не надійшло. Вранці інформація про знайду разом з його фотографією терміново облетіла усі засоби масової інформації. Працівники міліції підключили до роботи оперативні служби, сподіваючись отримати хоч якісь відомості про дитину.

І диво таки сталося: в половині дванадцятого 2 березня на лінію «102» зателефонувала жінка, яка назвалася мешканкою обласного центру, і повідомила про зникнення свого 5-річного сина. Прикмети, які назвала заявниця, повністю співпали з прикметами хлопчика Дані, виявленого напередодні в маршрутці. Ймовірній мамі запропонували прийти до Богунського райвідділу міліції.


Під час з’ясування всіх обставин було встановлено, що 27-річна житомирянка дійсно є матір'ю знайденого хлопчика. Правоохоронцям вона розповіла, що напередодні увечері до них в гуртожиток у гості завітала кума, з якою сімейство влаштувало застілля. Добряче пригостившись міцними напоями, батько з матір’ю не помітили, як їх 5-річна дитина, одягнувшись, направилася за хрещеною, маючи намір переночувати у неї. А сама хрещена не побачила, що хлопчик дійшов за нею до зупинки і сів у ту ж маршрутку. На потрібній зупинці жінка вийшла, а дитина, мабуть, втративши її з поля зору, залишився в салоні автобуса.

Батьки ж схаменулись тільки вранці, добре проспавшись.

– Раніше ця сім’я в поле зору працівників міліції не потрапляла, - говорить Олена Міхніцька. – За цим фактом відносно матері 5-річного Дані було складено протокол за ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення. За невиконання батьками обов'язків з виховання дітей матері доведеться заплатити штраф, а сама сім'я відтепер буде під наглядом міліції.

Шановні батьки! Правоохоронці вкотре звертаються до вас з наполегливим проханням відповідальніше ставитися до питань, що стосуються виховання і нагляду за своїми неповнолітніми дітьми. На жаль, випадки, коли міліціонери повертають дітей з вулиць, де ті опинилися внаслідок браку уваги і контролю з боку власних батьків, не такі вже рідкісні в нашій області. Будьте уважними до своїх чад. Міліція покликана оберігати молодь від здійснення правопорушень і злочинів, проте виховання дітей – прямий обов'язок батьків. Ні за яких обставин не забувайте цю просту і загальноприйняту істину.
За матеріалами: Житомир Експрес
Погода, Новости, загрузка...