Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 28 березня 23:59
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

23 марта 2012, 12:33

Житомирянин намагаючись продати випадково знайдений пакунок з наркотиками, чоловік наторгував три роки позбавлення волі

Корольовський районний суд м. Житомира виніс вирок відносно 35-річного жителя обласного центру, який обвинувачувався у незаконному зберіганні та продажі наркотичних засобів та психотропних речовин. Чоловіка засуджено до 3 років позбавлення волі з конфіскацією половини належного йому майна.
Як було встановлено у ході розслідування кримінальної справи, порушеної відразу за декількома статтями Кримінального кодексу України – 307 (незаконне придбання та зберігання з метою збуту, а так само незаконний збут особливо небезпечної психотропної речовини, вчинений повторно), 309 (незаконне придбання та зберігання психотропної речовини без мети збуту) та 311 (незаконне придбання та зберігання прекурсору наркотичних засобів з метою його використання для виготовлення наркотичних засобів), - обвинувачений неодноразово реалізував своїм знайомим певні дози наркотичних засобів. Як правило, це були медичні шприци, заповнені «вінтом». Їх вартість становила від 50 до 100 гривень у залежності від об’єму поставок.
Діяльність наркоділка припинилась, коли під виглядом одного з клієнтів йому призначили зустріч працівники Корольовського РВ УМВС України в Житомирській області.

Того серпневого дня чоловік, за його словами, випадково знайшов поліетиленовий пакет. Вміст згортку неабияк порадував – шприци та конопля. А незабаром випала нагода продати частину знайденого. Відтак чоловік по телефону призначив зустріч з клієнтом, якому згодом і збув 5-ти міліграмовий шприц з психотропною речовиною за 100 гривень.

Як розповів начальник Корольовського райвідділу Сергій Рябошапка, відразу потому, коли наркоділер виходив з під’їзду будинку, де відбувалася зустріч-продаж, його затримали оперативники сектору боротьби з незаконним обігом наркотиків. Вилучені при чоловікові дві купюри номіналом по 50 гривень свідчили самі за себе – на кожній з них в ультрафіолетовому освітленні проявився напис - «Закупка наркотиків».

Втім були при чоловікові й інші докази його незаконної діяльності – шприци з психотропною речовиною та соляною кислотою, паперовий згорток з коноплею.
Заперечувати очевидне затриманий не став. Відтак пояснив, що уже упродовж тривалого часу сам вживає наркотичні засоби, однак їх придбання потребує значних коштів, а тому й вирішив розпочати приторговувати «вінтом» для інших.

Наразі старання чоловіка належно оцінив суд, який при винесенні вироку керувався тяжкістю вчиненого злочину та водночас щирим каяттям обвинуваченого й активним сприянням у розкритті злочину.
За матеріалами: Житомир Експрес
Погода, Новости, загрузка...