Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Вівторок, 19 березня 06:58
Анонси
В епіцентрі
У Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна Вовк
У Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна Вовк
У Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’яЖитомирські рятувальники зустріли черговий евакуаційний потяг з Донеччини

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

14 июля 2011, 21:15

Житомирська прокуратура порушила кримінальну справу стосовно посадовців обласної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського

Як було встановлено, у 2010 році, відповідно до розподілу лікарських засобів для лікування
Прокуратурою Житомирської області порушено кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем службовими особами обласної лікарні

Прокуратурою Житомирської області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем), частиною 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України, вчиненого службовими особами комунальної установи «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського» Житомирської обласної ради.

Як було встановлено, у 2010 році, відповідно до розподілу лікарських засобів для лікування онкологічних та онкогематологічних хворих, закуплених за бюджетною програмою «Забезпечення медичних заходів по боротьбі з туберкульозом, профілактики та лікування СНІДу, лікування онкологічних хворих» обласну лікарню забезпечено відповідними лікарськими засобами.

Однак, службові особи лікарні, достовірно знаючи про існування зазначеної бюджетної програми, відповідно до якої лікарські засоби, придбані за бюджетні кошти, видаються онкохворим безкоштовно, упродовж 2010 року, зловживаючи службовим становищем та діючи всупереч інтересів служби, в обласній лікарні примушували осіб, які проходили курс лікування у гематологічному відділенні лікарні, купувати необхідні ліки за власні кошти.

З метою приховання своїх злочинних дій службові особи лікарні вносили до історії хвороби осіб, які проходили курс лікування у гематологічному відділенні лікарні, завідомо неправдиві відомості про те, що ліки їм видано безкоштовно. Унаслідок таких незаконних дій службовими особами лікарні заподіяно тяжких наслідків правам, свободам та інтересам окремих громадян та завдано матеріальних збитків на суму понад 110 тис. грн.

На даний час у справі триває досудове слідство.

RuporZT
Погода, Новости, загрузка...