Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 25 квітня 20:44
Анонси
В епіцентрі
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімей
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімей
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімейВолейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громад

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

26 марта 2012, 14:38

Бердичів відвідали дві чудодійні ікони з Чорнобиля

Протягом трьох днів у Свято-Миколаївському соборі прихожани вклонялися двом чудодійним іконам, що прибули сюди з діючого православного храму в Чорнобилі. Не кожна людина може за своє життя відвідати святі місця та доторкнутися до цілющих образів, кажуть священики. Тож завдяки владиці Житомирському та Новоград-Волинському Никодимові, ікона святителя Миколи Чудотворця та Чорнобильський Спас подорожують нині Житомирською єпархією.

Ієродіакон Єлєазар, супроводжувач ікон: «Икона св. Николая Чодотворца — старинная, 18 века. Она известна еще с древних времен. Называют ее “Никола Исцеляющий” потому, что было известно много случаев исцеления. Находилась она постоянно в городе Чернобыле.»

Цікавою є історія написання ікони Чорнобильський Спас, розповідає ієродіакон. Образ було створено й освячено у 2003-му році, але вже відомо багато випадків зцілення завдяки цій іконі.

Ієродіакон Єлєазар, супроводжувач ікон: «В Чернобыле на атомной станции работал парторгом один человек. После аварии он тяжело страдал и умирал. И вот ему во сне стал являться сюжет этой иконы: Господь Бог на облаках, рядом Матерь Божья и архангел Михаил, а внизу — души тех, кто пострадал от лучевой болезни и кто выжил во время ликвидации.»

Саме те, що чоловік бачив уві сні, й зображено на святому полотні. Коли ж ікону освячували, розповідає ієродіакон Єлєазар, сталося диво Господнє, яке зафіксувало багато вірян.

Ієродіакон Єлєазар, супроводжувач ікон: «На небе была явлена радуга в виде нимба, в ее центре был крест. И также были другие знамения, понятные человеку верующему.»

Бердичів зустрічається з цими іконами вдруге. У соборі вони вже побували у 2004-му році. З нетерпінням прихожани чекали на ще одну таку зустріч, адже це завжди приносить радість, кажуть святі отці.

Отець Зіновій Ромах, клірик Свято-Миколаївського собору: «Свята ікона в Піст спонукає всіх на великі роздуми. На цій іконі можна побачити всі 10 заповідей Божих, в чому ми їх порушуємо і в чому дотримуємося. Піст — це покаяння, роздуми, творіння добра. Вдивляючись у цю ікону, ми ставимо на алтар наші гріхи й провини. А чорнобильці — це наша провина, провина наших братів, батьків, які колись досягли високих результатів в науці. Вони розчепили атом, а не змогли зробити зворотної реакції. І от ми те горе пожинаємо й до сьогодні.»

Аби зцілитися, потрібно вірити у силу ікон та силу Бога, наголошують священики. Окрім того, вклонятися образам потрібно з щирим серцем та чистою душею, лише тоді віра допоможе.

Отець Зіновій Ромах, клірик Свято-Миколаївського собору: «Хто з вірою приходить, той з вірою отримує. Просіть — і дасться вам, стукайте — і відкриється, шукайте — й знайдете. От чому, приступає до Причастя двоє однакових людей, а отримує благодать лише один? Сповідаються — один отримує прощення, інший — ні. Так само й до ікони треба йти з вірою. Наші прохання повинні бути в рамках християнства і в межах можливого. І просити треба, окрім здоров’я, ще й розум. Коли є розум, є взаєморозуміння між людьми.»

Після Бердичева ікони відвідають також Попільну, Ружин та інші райони області. І хто знає, скільки ще душ зцілиться, доторкнувшись до святинь, вірять священики.
За матеріалами: ВІК
Погода, Новости, загрузка...