Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 15:30
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

27 марта 2012, 16:58

У Житомирі визначили лауреатів Всеукраїнської премії імені Івана Огієнка. Відео

З –поміж 14-ти претендентів обрали 5 переможців у різних галузях. Традиційно кращих з кращих обирали таємним голосуванням. У підсумку лауреатами у галузі літератури стали поети Михтодь Волинець та Віктор Грабовський, у галузі науки викладач Сергій Стельникович, у галузі освіти заслужений працівник культури Микола Покропивний та у галузі громадської, політичної та духовної діяльності журналісти Святослав Васильчук та Юрій Дорошенко.

Вчений, митрополит, політичний, громадський і церковний діяч, мовознавець, культуролог, педагог – усі ці визначення стосуються однієї людини – Івана Івановича Огієнка, у церковному служінні митрополита Іларіона. Саме тому носити гідне і високе звання лауреата премії видатного українця забажали 14 претендентів з різних куточків України.

За словами членів комітету у справах премії імені Івана Огієнка основними критеріями відбору стали не переповідання життя і творчості геніального митця, а духовний і мистецький зв»язок сучасників з творчістю Огієнка.

Цьогорічна премія Огієнка є особливою – пояснюють фахівці. Адже саме у цьому році виповнилося 130 років від дня народження видатного українця. Тому і офіційне вручення відбудеться в столиці. Те, що члени комітету у справах премії Огієнка виконують відповідальну і важливу місію підтверджує ще й те, що в переважній більшості лауреати цієї премії здобувають і найпрестижнішу нагороду в галузі культури і мистецтва -Національну Шевченківську премію,- кажуть члени оргкомітету.


За матеріалами: ЖОДТРК
Погода, Новости, загрузка...