Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Вівторок, 23 квітня 14:59
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

27 марта 2012, 16:31

На Житомирщині про маломобільних людей усе ж турбуються. Відео

На Житомирщині зростає кількість людей з особливими потребами. Проте, за словами відповідних служб, гідні умови для таких людей у суспільстві не створені. Як покращити життя людей з особливими потребами обговорили на засіданні обласного комітету для забезпечення доступності інвалідів та інших мало мобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.

Галина Корінна начальник головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації
«Останнє засідання уже трошечки давненько в нас було, тому у нас накопичилося дуже й дуже багато проблем, які маємо сьогодні обговорити, прийняти відповідні рішення»

На Житомирщині понад 86 тисяч інвалідів різних груп та категорій, серед яких понад 18 тисяч мають обмежені фізичні можливості. За допомогою інвалідних візків пересуваються майже дві з половиною тисячі осіб. Великою проблемою для цих людей є вільний доступ до об’єктів соціальної сфери, таких як лікарні, аптеки, заклади культури, торговельні заклади. Аби покращити становище людей з особливими потребами у Житомирі періодично проходить обласний комітет для забезпечення доступності інвалідів та інших мало мобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.

Анатолій Дяченко заступник начальника головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації
«Звернути увагу на забезпечення транспортної інфраструктури міст і районів області. Адже напередодні Євро2012. тому головним і болючим питанням є доступність об’єктів громадського призначення на шляху пересування вболівальників, а також маломобільних груп населення людей на візках.»
Подібні комітети створені чи формуються в усіх районах області. Адже і досі лишаються невирішеними питання облаштування пандусами житлових будинків, закладів охорони здоров’я, сільських та селищних рад, будинків культури. Часто буває так, що необхідні зручності для інвалідів є лише на папері, тоді як в реальності установи та будинки як слід не облаштовані.

Анатолій Горецький – заступник начальника головного управління промисловості та інфраструктури
«На сьогоднішній день на нашому залізничному вокзалі ще немає туалета , але вже вибрано місце, є кошти. До кінця року він буде.»
Підсумком засідання стала низка рішень, спрямованих на покращення умов пересування людей з особливими потребами. Серед яких, облаштування переговорним пристроєм та накриттям «кнопки виклику персоналу » на основних об’єктах соціального та громадського призначення, прибудова пандусів на перонах залізничного вокзалу, реконструкція та ремонт пандусів відповідно до вимог державних будівельних норм.

За матеріалами: ЖОДТРК
Погода, Новости, загрузка...