Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Субота, 20 квітня 08:14
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

30 марта 2012, 15:38

Австрійські бізнесмени вкладуть у розвиток Житомирського картонного комбінату 15 млн. євро

Залучення інвестицій є однією з найважливіших умов нарощення промислового і сільськогосподарського виробництва, економічного зростання, відродження поліського краю
На цьому наголошує голова облдержадміністрації Сергій Рижук, за керівництва якого в регіоні створений сприятливий інвестиційний клімат. Ще одним кроком у налагодженні тісних зв’язків з бізнес-партнерами, готовими вкладати кошти у наш поліський край, стала зустріч з австрійськими інвесторами керівників області в особі голови облдержадміністрації Йосипа Запаловського, заступника голови облдержадміністрації Віктора Куницького, заступника начальника головного управління економіки облдержадміністрації Наталії Арендарчук. Австрійську сторону представляли директор інвестиційної компанії „ЕФАй Холдинг” Ніколаус Беккер і торговий атташе при посольстві Австрії в Україні Ханнес Маурер.

Австрійські бізнесмени вкладуть у розвиток Житомирського картонного комбінату 15 млн. євро


Йосип Запаловський радо привітав на житомирській землі іноземний гостей. Він презентував інвесторам здобутки промислового виробництва Житомирщини, зауваживши, що в області проводиться велика робота по залученню інвестицій в економіку. Голова обласної ради висловив сподівання, що двосторонні зв’язки між нашими країнами розвиватимуться й зміцнюватимуться.

Детально представила інвестиційний потенціал краю Наталія Арендарчук. Вона наголосила, що Житомирщина наділена багатими природними ресурсами, що дає можливість нарощувати добування каменю, розвивати фарфорово-фаянсове виробництво, скловиробництво. Наявність сировини робить можливим виготовлення будівельних матеріалів, продукції деревообробної галузі. Область відкрита для співробітництва з інвесторами у машинобудуванні, аграрній галузі, харчовій, переробній промисловості, житлово-комунальній сфері. Багато перспектив у розвитку туристичної сфери.

Австрійська інвестиційна компанія „ЕФАй Холдинг” стала співвласником бізнесу і партнером Житомирського картонного комбінату. Про це розповів його директор Олег Карпека, зазначивши, що цей інвестиційний проект створив умови для розвитку і нарощування виробничих потужностей підприємства.
Колишня відома на весь Радянський Союз Житомирська паперова фабрика, що п’ять років була у повному занепаді, почала відроджуватися з приходом новим власників. Було відновлено цех литої тари, згодом гофро- і паперовий цехи. За 2011 р. на підприємстві виготовлено 120 млн. шт. лотків для яєць, 20 тис. т паперу й картону. На даний час на комбінаті працюють 500 чоловік.

„Ми вирішили інвестувати у виробництво картону, оскільки на цьому підприємстві можна переробляти використану продукцію. У Європі збільшується попит на упаковку, і ми бачимо великі перспективи для розвитку у цьому напрямку”, - заявив австрійський бізнесмен Ніколаус Беккер. Він повідомив, що об’єм інвестицій складе до 15 млн. євро. І це не межа, все залежить від результатів проекту.

З ним погодився заступник голови облдержадміністрації Віктор Куницький, зазначивши, що паперова упаковка у світі починає витісняти полімерну, отже Житомирщина зацікавлена у відновленні і нарощуванні потужностей своїх папірень, яких в області 9. Відродження цих підприємств потребує суттєвих інвестицій, оскільки галузь є енерговитратною, матеріалоємкою з високою собівартістю продукції.

Насамкінець австрійські гості висловили задоволення від перебування на гостинній житомирській землі і сподівання на плідну ефективну співпрацю.
За матеріалами: Житомир Експрес
Погода, Новости, загрузка...