Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 25 квітня 19:50
Анонси
В епіцентрі
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімей
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімей
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімейВолейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громад

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

2 апреля 2012, 11:59

В Житомир за досвідом приїхали представники токійської енергетичної компанії, власниці атомної станції «Фукусіма-1». Відео

Представники токійської енергетичної компанії, власниці атомної станції «Фукусіма-1», приїздили до Житомира з метою перейняти досвід наших вчених з очищення навколишнього середовища від радіаційного забруднення. Зустріч відбулася у Житомирському національному агроекологічному університеті.

Досвід науковців та практиків Житомирщини у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи хочуть використати японці задля зменшення негативного впливу радіації після аварії на атомній електростанції «Фукусіма-1»

Сакае Муто, Радник Голови ради директорів енергетичної компанії ТЕРСО (Дякую за те, що Агроекологічний університет та його компетентні фахівці приділили нам увагу. Наразі проходить стабілізація ситуації на станції. Температура знижується. Сьогодні ми приїхали сюди для того щоб отримати від вас дорогоцінний досвід та інформацію.)

Учасники зустрічі були поінформовані про характер пошкоджень, що сталися на Фукусимі внаслідок цунамі та теперішній стан атомної станції. Після цього перейшли до другої частини: виступів українських вчених та представників державних структур. Вони стосувалися радіаційного моніторингу та контрзаходів у сільському, лісовому та водному господарствах Житомирщини після Чорнобильської аварії.

Микола Дідух, директор інституту регіональних екологічних проблем ЖНАУ( Представників японської делегації цікавить дезактивація територій, особливо ґрунтів і фільтрація очистки поверхневих вод. Тому, що у Японії сільське господарство в основному займається вирощуванням рису на поліх затоплених водою. Тому у них проблеми пов’язані із забрудненням і продукції і ґрунтів радіоізотопами із стічних вод. У нас такий досвід є: в основному там, де відбулося забруднення були сільськогосподарські райони. Це вимагало від наших вчених і практиків прийняття рішень по очистці ґрунту. )

Основна частина зустрічі відбулася за закритими дверима.

За матеріалами: ЖОДТРК
Погода, Новости, загрузка...