Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Вівторок, 19 березня 08:10
Анонси
В епіцентрі
У Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна Вовк
У Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна Вовк
У Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’яЖитомирські рятувальники зустріли черговий евакуаційний потяг з Донеччини

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

3 апреля 2012, 13:05

Українська делегація, яку очолив Сергій Рижук, перебуває з офіційним візитом у Російській Федерації

Із 3 по 7 квітня офіційна делегація з України перебуватиме у Тюменській області, Ханти-Мансійському та Ямало-Ненецькому автономних округах Російської Федерації. Візит відбувається з метою реалізації домовленостей, досягнутих під час зустрічей Президента України В.Ф. Януковича і Президента Російської Федерації Д.А. Медведєва, а також на виконання доручення Прем’єр-міністра України від 04.02.2012 № 41875/2/1-11.

У складі делегації, яку очолив голова Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Рижук, – Надзвичайний і Повноважний Посол України в Російській Федерації Володимир Єльченко, радник Прем’єр-міністра України Микола Петренко, посол з особливих доручень Міністерства закордонних справ України Євгеній Левицький, представники виконавчих органів влади Волинської, Івано-Франківської та Житомирської областей, представники ділових кіл, муніципальної освіти України.

Учасники делегації зустрінуться з головою та громадськістю міста Сургут, із губернатором, представниками регіональних українських громадських організацій, виконавчих органів державної влади, муніципальної освіти Ханти-Мансійського автономного округу – Югри, з представниками Торгівельно-промислової палати Югри, Фонду підтримки підприємництва Югри, ділових кіл округу, губернатором Ямало-Ненецького автономного округу, президентом Торгівельно-промислової палати Тюменської області, губернатором Тюменської області.

Першого дня перебування на території Російської федерації члени української делегації покладуть квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку, а також відвідають Югорський державний університет, де зустрінуться зі студентами та викладачами, побувають у Центрі мистецтв для обдарованих дітей Півночі, природно-етнографічному комплексі у селищі Горно-Князєвськ, ознайомляться з роботою Салехардського рибоконсервного комбінату, ОАТ «Газтурбосервіс», Тюменської обласної клінічної лікарні та Федерального центру нейрохірургії, заводу Авіакомпанії «ЮТейр» ОАТ «ЮТейр», ТОВ «Молоко», оглянуть виставку продукції та результатів діяльності інноваційних компаній – резидентів Технопарку.

Візит української делегації має визначити пріоритети подальшого двостороннього співробітництва, механізми активізації економічних відносин, реалізації взаємовигідних ініціатив, а також встановити комерційні зв’язки між представниками ділових кіл обох держав, які стануть основою для подальшої реалізації масштабних ділових проектів.

Під час візиту планується провести презентації економічного та інвестиційного потенціалу регіонів України, започаткувати взаємодію між представниками регіонів України та потенційними інвесторами з метою подальшого розвитку співпраці, обговорити перспективи та шляхи розширення двостороннього співробітництва, представити продукцію, яка експортується підприємствами регіону, вивчити аналогічну інформацію щодо російських партнерів.

Сьогодні Україна має колосальні можливості поставок продуктів харчування, залишається світовим лідером із виробництва цукру, зерна, м’яса і молочних продуктів. Враховуючи, що територією нашої держави пролягають 5 із 10-ти міжнародних транспортних коридорів Європи, вона має великі транзитні можливості і готова розвивати відносини у таких сферах як машинобудівна, чорна і кольорова металургія, кораблебудування, виробництво автобусів, легкових і вантажних автомобілів, сільськогосподарської техніки, тепловозів, турбін, авіаційних двигунів і літаків, приладів нафтогазової і хімічної промисловості, ракетоносіїв, а також у сфері туризму, науки, охорони здоров’я тощо.

Наразі досить інтенсивно розвиваються торгівельно-економічні відносини між Російською Федерацією і Житомирщиною. Скажімо, у минулому році експорт області до цієї країни зріс на третину і склав майже 150 млн. дол. США.

Основу експорту житомирського Полісся до Росії складає продукція молочної, кондитерської, меблевої, добувної, приладобудівної промисловості, а також панчішні вироби.

Передбачається, що нинішній міжрегіональний візит української делегації до далекого Сибіру значно розширить можливості подальшого нарощування двостороннього співробітництва у всіх сферах економічного та культурного обміну.
За матеріалами: Житомир Експрес
Погода, Новости, загрузка...