Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 28 березня 22:23
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

6 апреля 2012, 11:51

«Слава Житомирщини» в «Тіні сонця». Відео

В Житомирі відбувся культурно-мистецький захід «Слава Житомирщини». Вечір був ініційований фронтменом відомого гурту «Тінь сонця» Сергієм Василюком та місцевою інтелігенцією. В міському палаці культури історики та краєзнавці розповіли про видатних земляків. Окрім доповідей житомиряни прослухали вірші Лесі Українки та бандуристів.

Культурно – мистецький захід «Слава Житомирщини» був присвячений пам’яті народжених на Житомирщині видатних українців, таких як Леся Українка, Іван Виговський та Микола Сціборський. Про них розповіли місцеві історики та краєзнавці.

Сергій Василюк лідер гурту «Тінь сонця»
«Нам більше потрібно розповідати про наших видатних земляків, більше давати знань сучасникам про нашу історію, розширяти пантеон героїв. Не зациклюватися на якихось одних героях, тому що Україна дійсно багата на таланти.»

Сидір Кізін співорганізатор заходу
«Вшанування наших видатних земляків, зокрема, житомирян, які внесли свій вклад не лише в незалежність нашої держави, але і словом закликали до цього»
Під час вечора з віршами Лесі Українки виступили студентки Житомирського державного університету імені Івана Франка. А студенти музичного училища імені Косенка співали під акомпанемент бандури.

Анна Ювпак студентка Житомирського державного університету імені Івана Франка
«Насамперед я завдячую участю у цьому закладі нашій викладачці, чудовій людині Масловській Марії Володимирівні , вона мене запросила і я думаю в подібних заходах потрібно брати участь вони нас збагачують і піднімають наш національний дух.»

Яскравим акцентом культурно-мистецького вечора став сольний виступ лідера гурту «Тінь сонця» Сергія Василюка.

За матеріалами: ЖОДТРК
Погода, Новости, загрузка...