Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 25 квітня 17:39
Анонси
В епіцентрі
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімей
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімей
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімейВолейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громад

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

23 апреля 2012, 14:55

У Житомирі обговорювали поліпшення ефективності співпраці органів прокуратури та ЗМІ

20 квітня, у прокуратурі Житомирської області відбувся семінар-нарада прокурорів міст, районів та прирівняних до них прокурорів, на якому розглянуто шляхи підвищення ефективності роботи з реалізації принципу гласності у діяльності органів прокуратури.

Відкрила семінар-нараду заступник прокурора області Марина Косовська. У вступному слові вона повідомила, що, попри наявну ділову співпрацю між органами прокуратури та засобами масової інформації, сьогодення вимагає нових підходів, методів та форм. Принципову оцінку роботи з питань висвітлення діяльності органів прокуратури дано Генеральним прокурором України Віктором Пшонкою. Він, зокрема, поставив вимогу кардинально змінити підхід, зламати негативні стереотипи, які заважають висвітленню реальних результатів роботи відомства, формуванню позитивного іміджу. Позиція прокуратури у сьогоднішньому інформаційному просторі має бути фахова, упереджувати резонансні події та виступати носієм оперативної, об’єктивної і повної інформації.

У семінарі взяли участь і виступили керівники обласних засобів масової інформації. Зокрема, заступник генерального директора Житомирської обласної державної телерадіокомпанії Віктор Бойко висловив свій погляд про взаємну співпрацю. Він наголосив, що обласне телебачення зацікавлене у такій інформації, яка надходить з органів прокуратури - з перевірених джерел та вивіреній, бо поважають своїх глядачів.На практичних аспектах співробітництва електронних мас-медіа та органів прокуратури зупинився у своєму виступі старший редактор радіостанції «Житомирська хвиля» FM-103,4 Ігор Епельбойм. Він запропонував прокурорам як ефективну форму співпраці оперативні інтерв’ю по телефону, що дає можливість блискавично повідомляти громадськість про регіональні події.

Про специфіку співпраці інтернет-видань з органами прокуратури висловив свою думку на семінарі-нараді головний редактор інтернет-сайтів «Рупор Житомира» та «Дзеркало Полісся» Юрій Вербовський.

Питанню забезпечення якісно нового рівня роботи з реалізації принципу гласності органів прокуратури у світлі вимог Генеральної прокуратури України приділила увагу у своєму виступі прес-секретар прокурора області Тетяна Гоша. Зокрема, вона зупинилася на практичних аспектах, розповіла про використання сучасних засобів і методів у висвітленні діяльності органів прокуратури, застосування нових форм співпраці прокурорів із регіональними та центральними мас-медіа. На семінарі також продемонстровано відеосюжети центральних телеканалів – негативні приклади коментарів, обговорено допущені помилки, які призводять до непрофесійності під час надання коментарів. На особливості складання статистичної звітності з питань реалізації принципу гласності звернула увагу учасників семінару-наради керівник відділу з питань статистики прокуратури області Ольга Степаницька.
За матеріалами: Житомир Експрес
Погода, Новости, загрузка...