Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 19 квітня 20:25
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

23 апреля 2012, 11:29

На Житомирщині інспектори ДАІ затримали викрадачів церковної каси

НОВИНИ ЖИТОМИРЩИНИ Напередодні Великодня в одному з сіл Радомишльського району Житомирської області було вчинено крадіжку церковної каси з будинку казначея місцевого приходу. Працівники міліції, до яких негайно звернувся настоятель храму, затримали підозрюваних та вилучили у них пожертви людей.

Незнайомий «Опель» у селі з’явився за день до православного свята. У салоні авто був водій та п’ятеро жінок, які почали розпитувати людей, де проживає казначей місцевого приходу, бо, мовляв, хочуть придбати певне церковне приладдя. Селяни показали будинок.

Відтак жінки попрямували до оселі. Зайшовши до приміщення, обступили господиню з усіх боків та почали розповідати про те, що хочуть придбати. Казначей і не помітила, як одна з жінок гайнула в іншу кімнату, де почала, як потім з’ясувалось, нишпорити, шукаючи кошти.

Лише після того, як галасна компанія, нічого не придбавши, поїхала, жінка виявила, що церковна каса, яку вона, здавалося б, надійно заховала, зникла. Бідолашна відразу зателефонувала до настоятеля Свято-Покровського храму села і повідомила про крадіжку.

Настоятель храму одразу звернувся до правоохоронців. Оперативність та злагодженість дій працівників міліції, спрямовані на виявлення та затримання невідомих осіб, дала позитивний результат.

Невдовзі автомобіль «Опель» з всіма його пасажирами зупинили на території сусіднього району. Підозрюваних доставили до Малинського міськвідділу міліції, куди прибули також протоієрей, церковний казначей та працівники слідчо-оперативної групи Радомишльського райвідділу, на території якого був скоєний злочин.

Спочатку затримані говорили, що вони тут ні до чого, бо самі приїхали з міста Харкова, торгують різними побутовими речами і просто хотіли придбати щось до Пасхи. Але яскравим доказом їхнього блюзнірства стала виявлена при них церковна каса, до якої прихожани приносили по одній та дві гривні.
За матеріалами: Житомир Експрес
Погода, Новости, загрузка...