Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 19 квітня 07:57
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

26 апреля 2012, 16:25

Дзвони пам’яті Чорнобильської біди пролунали на Старому Бульварі Житомира

В УМВС України в Житомирській області поблизу пам’ятного обеліску, встановленого минулого року на честь працівників органів внутрішніх справ-жертв Чорнобиля пройшов мітинг-реквієм за участі особового складу міліції, ветеранів, громадськості та житомирян.

«Ім’я та подвиг твій безсмертні» - ці слова, викарбувані на холодному камені, передають гарячий біль тих, чиє життя позначив смертельний атом.
- Загалом на Житомирщині із 700 міліціонерів-ліквідаторів, сьогодні 150 – втратили здоров’я та стали інвалідами, 130 - пішли із життя. І сумний перелік втрат з кожним роком зростає, - звертаючись до присутніх сказав перший заступник начальника УМВС Микола Будзинський. – Зберегти пам’ять про самопожертву наших колег та допомогти їх сім’ям, стареньким батькам та осиротілим дітям – наш обов’язок.

Кожного із тих, хто відійшов у вічність, під час молебню, який провів отець Гавриїл, присутні згадали поіменно, віддаючи данину їх пам’яті за мужність і жертовність та вшанували хвилиною мовчання.

Від керівництва обласного Управління внутрішніх справ, від працівників міліції, від колег та друзів до підніжжя обеліску лягли червоні гвоздики.
У небі тричі пролунали постріли гвинтівок.

- На жаль, і понад чверть століття після аварії на ЧАЕС всіх проблем, пов’язаних із ліквідацією наслідків цієї трагедії, ми допоки не вирішили - поділився з нами своїми спогадами-роздумами голова асоціації «Дзвони Чорнобиля» Леонід Антонюк.

Радник начальника УМВС генерал-майор міліції Петро Грозінський, будучи у числі тих, хто у перші дні біди прибув до Прип’яті у складі зведеного загону працівників міліції, з власного досвіду знає і про сьогоднішні проблеми ліквідаторів, а відтак розповів, що керівництво обласного управління, ветеранська організація не полишають своїх колег з їх бідами, а намагаються всіляко допомагати у вирішені життєвих питань.
За матеріалами: Житомир Експрес
Погода, Новости, загрузка...