Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 18 квітня 11:25
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

2 июля 2012, 19:47

Житомирському обласному центру охорони здоров’я матері та дитини подаровано шість автомобілів

Охорона здоров’я – та галузь, яка потребує реформування та постійних оновлень. Медицина Житомирської області теж не є винятком. Так, 27 червня відбулася урочиста церемонія передавання відділом оборонного співробітництва Посольства США в Україні машини швидкої допомоги, п’яти мікроавтобусів і чотирьох контейнерів гуманітарної допомоги для Житомирського обласного центру охорони здоров’я матері та дитини. На заході були присутні заступник голови облдержадміністрації Віктор Балюрко, начальний управління охорони здоров’я облдержадміністрації Олександр Торбас, преставник Європейського командування Збройних сил США полковник Джейсон Верчан, головний лікар Житомирського обласного центру охорони здоров’я матері та дитини Юрій Вайсберг.

«Автомобіль швидкої допомоги до кінця року ми оснастимо сучасним обладнанням і він буде працювати як один із перших реанімобілів перинатального центу, який буде надавати допомогу і породіллям, і новонародженим», – повідомив Віктор Балюрко. Заступник очільника області також зазначив, що відділ оборонного співробітництва Посольства США «підтвердив готовність і на подальшу співпрацю» з Житомирською областю. Крім того, Віктор Степанович нагадав присутнім, що наступного тижня відбудеться офіційне відкриття перинатального центру, в якому запланована участь Президента України Віктора Януковича.

Представник Європейського командування Збройних сил США полковник Джейсон Верчан висловив упевненість, що автомобілі передано у надійні руки: «ми можемо бути спокійними, бо лікар Вайсберг використає їх безпосередньо за призначенням». За словами полковника, в Америці є давня традиція співпраці між військовослужбовцями та цивільним населенням. Прикладом такої співпраці і є передача медичного оснащення, яке колись належало воєнним структурам, Житомирському обласному центру охорони здоров’я матері та дитини. Загалом відділ оборонного співробітництва Посольства США в Україні вже утретє відвідує цей медичний заклад з гуманітарною місією. «Нинішній візит є одним із найважливіших, адже цих шість автомобілів є символом порятунку багатьох життів протягом наступних років завдяки нашій співпраці,» – наголосив Джейсон Верчан.

Головний лікар Житомирського обласного центру охорони здоров’я матері та дитини Юрій Вайсберг відзначив важливість надбання, зауваживши, що «це дійсно потужний подарунок як для нашого центру, так і для області в цілому, тому що ми досить відверто можемо сказати, що не забезпечені транспортними засобами у достатній кількості». «Таким чином, – пояснив Юрій Рувімович, – наші спеціалісти стануть більш мобільними. Машина, яку нам надали, стане дійсно найкращим реанімобілем для транспортування важкохворих дітей. Наше основне завдання зробити все для того, аби на сьогодні не було поняття нетранспортабельності». За словами головного лікаря, обласна влада опікується потребами центру охорони здоров’я матері та дитини, зокрема голова облдержадміністрації Сергій Рижук пообіцяв виділити кошти на оснащення реаномобіля.


Прес-служба облдержадміністрації
За матеріалами: Житомир Експрес
Погода, Новости, загрузка...