Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 18 квітня 14:27
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

5 июля 2012, 09:32

«Купальські роси» запрошують гостей на Житомирщину

6 липня 2012 року з 16.00 запрошуємо усіх бажаючих відвідати театралізоване свято «Купальські роси», яке вже четвертий рік поспіль традиційно проводиться у селі Немиринці Ружинського району Житомирської області. Мальовничі немиринецькі схили гостинно зустрінуть шанувальників яскравого обрядового дійства – свята Івана Купала.

З 16.00 майстри народної творчості – ковалі, гончарі, художники, митці бісероплетіння та вишиванки – презентуватимуть свої вироби, а супроводжуватимуть їх у цьому відомі українські фольклорні колективи.

О 17.00 присутні зможуть оцінити хист місцевих мешканок до гарного українського смаку: вони влаштують своєрідне дефіле, до якого вже зараз шиють модне вбрання.

В 2012 році на фольклорному фестивалі будуть зафіксовані «Купальські рекорди»:

- найбільшу кількість людей у вишиванках;

- створення найбільшого «Ланцюга єднання»;

- найбільшу кількість учасників загального купальського танцю.

О 21.30 всі гості свята зануряться у Магію купальської ночі: плетіння вінків, пускання вогняного колеса, стрибки через багаття, пошук цвіту папороті. Для прихильників екстріму організатори і цьогоріч приготували подарунок, на них чекає справжнє файєр-шоу. А на завершення всі присутні візьмуться за руки і створять ланцюг єднання, який символізуватиме єдність усіх українців в прадавній історії.

На свято Івана Купала в 2012 році в Немиринцях відкриють набережну Яніни. Зона відпочинку розташована в центрі села навколо великого природного озера (після розчищення дня глибина його сягає 4,5 метрів). На берегах біля води висадили дерева, квітучі кустарними, встановили альтанки, лавочки, скульптури, облаштували фонтан.

Своє бажання взяти участь у народних гуляннях виявили мешканці усіх областей України. Завітають на свято і чисельна кількість відомих людей: народних депутатів, послів інших країн, представників дипломатичних місій в Україні та інш. Як завжди, свято проводитиметься під патронатом його засновника, народного депутата, лідера партії Українська платформа «Собор» Павла Жебрівського.
За матеріалами: Житомир Експрес
Погода, Новости, загрузка...