Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 28 березня 17:28
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

1 августа 2011, 09:36

Житомирська митниця викрила фіктивне посередництво через американську фірму

Згідно відповіді митних органів Іспанії, що надійшла до Житомирської митниці через Державну
Житомирською митницею викрито фіктивну схему посередництва через американську фірму. Встановлено, що в період з жовтня по грудень 2008 року на адресу одного із суб’єктів ЗЕД, умовно назвемо його „А”, акредитованого в Житомирській митниці, на підставі ряду інвойсів та контракту, укладеного з американською фірмою (продавцем), ввезено на митну територію України через зону діяльності західних українських митниць з Іспанії від фірми відправника товар “меблі”, “освітлювальні прибори”, “матраци”, “тканина синтетична оббивочна”, “дзеркала скляні”, “вироби декоративні з недорогоцінного” та інш., загальною вартістю 74 963,64 доларів США, що по курсу Національного банку України на час переміщення товару через митний кордон України складає 503 188,18 грн.

Про це Житомир.info повідомив прес-центр Житомирської митниці.

Згідно відповіді митних органів Іспанії, що надійшла до Житомирської митниці через Державну митну службу України, слідує, що компанія Іспанії являється діючою, але поставки вантажів здійснює виключно в Україну і лише до компанії “В”.

Згідно інформації, отриманої від Торгово-Промислової Палати у Валенсії, сертифікати походження товару є фальшивими.

Крім того, при проведенні перевірки встановлено, що контракт, укладений між американською фірмою (продавцем) та суб’єктом ЗЕД „А”, директором вказаного підприємства не підписувався, тобто є підробленим.

Отже, зазначені інвойси, які являються невід’ємною частиною до контракту, та сам контракт, укладений між американською фірмою (продавцем) та суб’єктом ЗЕД „А”, які були надані митним органам України як підстава для переміщення товару через митний кордон України та для його митного оформлення, є підробленими.

Таким чином, керівником американської фірми організовано переміщення через митний кордон України товарів вартістю 503 188,18 грн. з приховуванням від митного контролю, тобто шляхом подання митному органу як підстави для його переміщення та митного оформлення підроблених документів.

Беручи до уваги те, що зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого статтею 352 Митного кодексу України 28.07.2011 року Житомирською митницею порушено справу про порушення митних правил за вказаною статтею Митного кодексу. На даний час по вказаній справі здійснюється провадження.

Житомир.info
Погода, Новости, загрузка...