Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Субота, 20 квітня 10:03
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

4 августа 2011, 09:21

В Житомирі ЖЕКі зловживають монопольним становищем

Як відомо, право надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій
Житомирське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України надало обов’язкові для виконання рекомендації КВЖРЕП №1, ПП “ВЖРЕП-4”, КВЖРЕП №5, КВЖРЕП №6, КВЖРЕП №8, КВЖРЕП №13, КВЖРЕП №14, КВЖРЕП № 15, ЖБК №2, ТОВ “Керуюча компанія “КомЕнерго-Житомир”, ЖБК “Полісся”, ЖБК “Космос” припинити зловживання монопольним становищем.

Як відомо, право надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій мешканцям житлових фондів, які знаходяться на балансі перелічених підприємств, надано лише цим підприємствам.

До витрат, які формують вартість таких послуг, належать, зокрема, витрати на заробітну плату паспортистів, які знаходяться у штаті цих підприємств та здійснюють роботи по веденню паспортного обліку громадян України.

Як встановило відділення, зазначені підприємства через своїх паспортистів, разом з направленням на сплату вартості паспорту громадянина України (державне мито 17 грн), надавали також направлення та усні вказівки щодо сплати послуг Житомирської філії державного підприємства МВС України “Інформ-Ресурси” (34,85 грн) та страхових послуг Житомирської філії АТ “Українська пожежно-страхова компанія” (страхування паспорту громадянина України 30 грн).

Разом з тим, як повідомили відділенню ЖФ ДП МВС України “Інформ-Ресурси” та ЖФ АТ “Українська пожежно-страхова компанія”, їхні послуги не є обов’язковими та надаються виключно у випадку добровільного звернення громадян до представників цих підприємств.

Оскільки такі дії підприємств житлово-комунального господарства м. Житомира могли призвести до ущемлення інтересів громадян, підприємствам було рекомендовано припинити неправомірні дії та не нав’язувати громадянам добровільні послуги ЖФ ДП МВС України “Інформ-Ресурси” та ЖФ АТ “Українська пожежно-страхова компанія”.

Дзеркало Полісся
Погода, Новости, загрузка...