Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 18 квітня 11:17
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

3 августа 2011, 09:09

На Житомирщині «сім’я» систематично обкрадала могили

За словами т.в.о. начальника Житомирського РВ УМВС України в Житомирській області
Наприкінці липня до Житомирського райвідділу з письмовою заявою звернувся один із жителів району про те, що на кладовищі, розташованому за два кілометри від села, викрадено металеві хрести.


За словами т.в.о. начальника Житомирського РВ УМВС України в Житомирській області Миколи Нишпала, слідчо-оперативна група встановила, що на кладовищі, на якому не здійснюють поховання вже багато років, з 20 могил викрадено металеві вироби (хрести з табличками, огорожі, столики, стовпчики).


В ході проведення комплексу оперативно-розшукових заходів в поле зору міліціонерів потрапили три особи з сусіднього району, яких напередодні бачили поблизу кладовища. Одного з них працівники міліції затримали одразу, а двоє інших почали уникати зустрічі з правоохоронцями. І це не дивно, так як після їхнього затримання з’ясувалось, що вони нещодавно були засуджені на умовний термін обмеження волі (до чотирьох років) за крадіжки.


Занадто цинічно та зухвало, продовжує Микола Нишпал, вирішили підзаробити грошей мешканці Черняхівського району Житомирської області. Двоє братів, на чолі з вітчимом, випили «оковитої», запрягли коня до воза і серед білого дня поїхали, на їх думку, за «легкими грошима» до кладовища.


Місцевість тиха та малолюдна. Здавалося б, на що можна розжитися в такому місці? Та, як з’ясувалось, навіть хрести з могил, є цінною знахідкою для злодіїв.


В ході бесіди з правоохоронцями, затримані зізналися у причетності до крадіжок, розповіли, як підкопували хрести, виймали металеві стовпчики огорож та лавок. В подальшому демонтовані вироби з металу вони ламали і здавали на один із пунктів прийому металобрухту.


Крадіжки на кладовищі «сім’я» здійснювала неодноразово. Останнього разу вони заробили аж 105 гривень. На запитання куди потратили гроші, не задумуючись, відповіли, що купили пива і сигарет.


Наразі відносно трьох затриманих, порушена кримінальна справа за ч.2 ст. 297 (Наруга над могилою, вчинена повторно або за попередньою змовою, групою осіб, або з корисливих мотивів…) Кримінального кодексу України, що передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк. Оскільки у підозрюваних вже є судимість, то цього разу уже напевно позбавлення волі їм не уникнути.


Разом з тим, працівники міліції здійснюють перевірку щодо законності роботи прийомного пункту металобрухту, інформує Тетяна Дружинська, інспектор ВЗГ УМВС України в Житомирській області.


Однак шкода, завдана діями вандалів, напевне більша отриманих ними сум за метал, тому що вимірюється вона не лише грошима, але загальнолюдськими цінностями.

Репортер Житомира
Погода, Новости, загрузка...