Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 19 квітня 22:06
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

8 августа 2011, 09:12

Житомирській губернатор обіцяє «вислухати і допомогти». А люди ходять по колу…

Попередньо було зареєстровано 55 звернень щодо вирішення широкого кола питань:
5 серпня 2011 року голова облдержадміністрації Сергій Рижук провів особистий прийом громадян.

Попередньо було зареєстровано 55 звернень щодо вирішення широкого кола питань: земельних, житлових, соціального захисту, комунального господарства, працевлаштування.

Як повідомляє Управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації, чиновники розуміли, що за кілька годин, що триває прийом громадян, дуже складно уважно вислухати таку кількість людей, детально розібратися у кожному питанні й оперативно допомогти кожному заявнику. Для більш якісного і уважного розгляду звернень громадян було прийнято рішення залучати до особистого прийому голови облдержадміністрації його заступників та керівників структурних підрозділів облдержадміністрації. Тепер частину питань, з якими звертаються громадяни до обласної влади, попередньо розглядатимуть заступники голови облдержадміністрації – відповідно до їх компетенції.

5 серпня до розгляду звернень громадян долучився заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Олександр Никитюк. Були розглянуті земельні питання, порушувались проблеми, пов’язані з комунальним господарством.

Питання, які розглянув під час особистого прийому Сергій Рижук, стосувалися різних сфер життя. Люди прийшли, аби вирішити свої злободенні проблеми соціального захисту, забезпечення житлом, лікування тощо. Розглядались звернення щодо ремонту системи опалення та водопостачання будинку, щодо встановлення кованих скульптур у парковій зоні Житомира. Надійшло колективне звернення про сприяння в приватизації земельних ділянок у садово-городньому кооперативі „Автомобіліст”.

Між тим, 27 липня Управління у справах преси та інформації Житомирської держадміністрації повідомляло, що до заступника голови - керівника апарату облдержадміністрації Олександра Никитюка, який проводив особистий прийом громадян, звернулись 12 членів садово-огороднього товариства „Хінчанка”. Це переважно нинішні й колишні працівники інституту землевпорядкування.

Як не парадоксально, але фахівці з земельних питань на сьогодні самі стали заручниками непростої ситуації й жертвами незаконних рішень відповідних органів. Люди не можуть приватизувати свої земельні ділянки, які їм були виділені під городи ще у 1991-му році рішенням обласної ради на землях Глибочицької сільради, фактично в межах міста Житомира, через те, що саме на ці 11 га претендує сусідній садово-городній кооператив «Автомобіліст».

Конфлікт інтересів двох товариств триває вже не один рік. Свого часу члени садово-огороднього товариства „Хінчанка” звернулись із заявою до Президента України, в якій зазначили, що представники садового товариства „Автомобіліст” захопили їхні земельні ділянки, якими вони користувались ще з 1991 року. За дорученням Президента у Житомирській облдержадміністрації було створено комісію для розгляду звернення членів садово-огороднього товариства „Хінчанка”. Наразі питання перебуває на розгляді в судах.

На прийомі у Олександра Никитюка люди висловили своє занепокоєння у тому, що, поки триває судовий процес, інша сторона вже активно готує документи на приватизацію цієї землі.

Заступником голови - керівником апарату облдержадміністрації Олександром Никитюком було дано доручення щодо вивчення і вирішення даного питання у 10-денний термін.

10-денний термін сплив 6 серпня. Чи відповіли чиновники, інформація про те відсутня, хоча того ж дня (27 липня) за дорученням Олександра Никитюка з ініціативною групою зустрівся й голова Житомирської райдержадміністрації Андрій Кулик, який в присутності засобів масової інформації пообіцяв людям об’єктивно розібратися й сприяти у вирішенні даної проблеми. Виявляється, що люди ходять по колу?


Житомир.info
Погода, Новости, загрузка...