Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 25 квітня 13:50
Анонси
В епіцентрі
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімей
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімей
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімейВолейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громад

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

17 августа 2011, 08:56

На Житомирщині лісівники патрулюватимуть ліси на броньовику

І справа не в тому, що лісова охорона непрофесійна, просто браконьєри технічно краще
Як розповів «Житомирській хвилі» перший заступник начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Василь Зарічний, ідея створення подібної рейдової бригади з’явилась минулого року. Саме так лісівники вирішили боротися з незаконними вирубками, бо часто звичайні рейдові бригади виявляються неефективними.

І справа не в тому, що лісова охорона непрофесійна, просто браконьєри технічно краще озброєні: «Коли ми помічали, що йде вантажний автомобіль, завантажений незаконно добутою деревиною, ми перекривали їм шлях, щоб перевірити документи, вони не зупинялися. Були й такі випадки, коли вони таранили наші автомобілі. І ми створили рейдову бригаду, для якої закупили спеціальний автомобіль на базі БРДМ-2, це броньована, розвідувальна дозорна машина, яка має сім тон ваги. Тобто, вона може спокійно перекривати дорогу і ніякий «ЗІЛ-131» не зсуне її з місця», – каже Василь Зарічний.

Нова бригада не лише пересуватиметься на військовій техніці, озброєння матиме відповідне: «По-перше, вогнепальною зброєю, ми взяли два автомати Калашникова, шість карабінів, а також дубинки, наручники та газові балончики «Терен». Бригада сформована як з працівників лісової охорони, так і колишніх правоохоронців. Передбачені і денні, і нічні чергування. Після оцінки ефективності нововведення, може бути розглянуте питання про придбання ще однієї подібної машини.

Задоволення це не таке дороге, як може здаватися – броньовик обійшовся лісівникам у 85 тисяч гривень. Це дешевше, ніж новий УАЗ. Тестові поїздки вже були і, за словами очевидців, викликали захоплення як учасників, так і всіх, хто це бачив. Перші ж робочі рейди розпочнуться найближчими днями.

0412.in.ua
Погода, Новости, загрузка...