Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Субота, 20 квітня 14:47
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

25 августа 2011, 09:39

«В Бердичеві не буде підприємств-імпотентів»

Доповідали про фінансово-господарську діяльність своїх підприємств Віктор Волківський,
Так висловився міський голова вислухавши звіти керівників двох комунальних підприємств «Шляхово-експлуатаційної дільниці» та «Озеленювача». Після виступу освітян, настав «судний день» для комунальних підприємств, яким першим випала честь відзвітувати про роботу своїх установ.

Доповідали про фінансово-господарську діяльність своїх підприємств Віктор Волківський, начальник ШЕДу та Андрій Стаднійчук, начальник «Озеленювача». Саме їм судилось відкрити започатковану міським головою традицію звітування керівників комунальних підприємств. Керівники цих організацій розповіли про кількість робочих рук в їхніх установах - 27 та 16 відповідно та надані послуги, що протягом певного періоду здійснювались підприємствами. Так, ШЕДом за цей рік надано послуг на суму близько 600 тис.грн., а за аналогічний період минулого року підприємству вдалось заробити близько 700 тис.грн. Від житлово-комунального господарства організація отримала 451 тисячу гривень, з них 174 використали на матеріали та послуги. Також Віктор Волківський, керівник ШЕДу, зазначив, що підприємство має борг по заробітній платі, за липень, що становить 40 тис.грн.

Від фінансових звітів, начальнк ШЕДу, перейшов до планів на майбутнє і розповів присутнім чим його установа збирається займатись найближчим часом, окресливши кількома пунктами наступне: «Найближчим часом підприємство збирається здійснити розмітку дороги, ремонт знаків та турнікетів, ямковий ремонт доріг холодним асфальтом, заміну світлофорного знаку по вулиці Котовського та заготівлю піско-соляної суміші» - підсумував пан Волківський.

Наступним відзвітував про свої «успіхи» Андрій Стаднійчук, керівник КП«Озеленювач». Він звернув увагу присутніх на те, що протягом шести місяців підприємство не отримувало кошти за виконані роботи, але не зважаючи на це продовжувало виконувати своє першочергове завдання з ліквідації аварійних дерев та займань - усе завдяки понаднормовій роботі працівників. Цього року підприємству вдалось заробити близько 456 тисяч гривень, але отримати вдалось всього 300 тисяч. Коштів, що виділяються з міського бюджету вистачає лише на заробітну плату співробітникам підприємства. Слухаючи доповідь пана Стаднійчука у міського голови виник ряд питань, які він одразу ж задавав начальнику «Озеленювача». Суть їх зводилась до того чи може підприємство себе утримувати та чому така суттєва різниця в тарифах комунального підприємства і приватної фірми: «Чому ваше підприємство за те щоб спиляти дерево вимагає десь від 200 грн і вище, а приватні фірми можуть зрізати майже безкоштовно – забравши деревину?» - поцікавився В. К, Мазур і тут же продовжив думку про те, чи варто відганяти клієнтів такими цінами? Чи слід тримати збиткові підприємства, якщо в місто приїздять підприємства, що готові виконувати ту саму роботу, за менші кошти?

На звіти комунальників міський голова реагував дуже емоційно – діяльність обох підприємств була розкритикована вщент - комунальникам пригадали і перший сніг, до якого вони виявились, як завжди не готові : «Скільки машин їздило посипати дороги? Керівник ШЕДу сказав, що дві, а насправді виїхала одна, решта були несправні. Зимою вас не було видно – ніхто фактично не посипав бердичівські дороги, навіщо ж ви замовляєте бензин, якщо за всю зиму у вас було всього дві жалюгідні спроби виїхати?»

«Озеленювачу»Василь Костянтинович пригадав відмову від розчистки міського кладовища - тут слід повернутись на кілька місяців назад - тоді усі комунальні підприємства, маючи усі необхідні ресурси, відмовились від прибирання території кладовища. Підсумовуючи усе почуте мер зазначив, що флегматичність, недбальство та розкачка, основні риси комунальних підприємств. Тож цього року будуть проведені навчання, які й покажуть боєздатність всіх комунальних підприємств.

Висновок зробив С.П.Онофрійчук, який був співдоповідачем у обох керівників підприємств: «Стан цих установ на межі банкрутства - усі проблеми витікають з організації роботи цих підприємств» - переконаний пан Онофрійчук. Тож заступник міського голови запропонував об’єднати цих два підприємства, долучивши до них ще одне проблемне «Інспекцію з благоустрою».

Отже незабаром на одному з засідань виконавчого комітету, до початку формування бюджету на наступний рік, усі три підприємства об’єднають. Головне, щоб це злиття не вилилось у чергову мильну бульку – з роздутим штатом і обіцянками замісь дій.

РІО Бердичів
Погода, Новости, загрузка...