Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Субота, 20 квітня 06:16
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

1 сентября 2011, 08:54

В Житомирі дивилися, як же місто підготувалося до зими

Спочатку оглянули котельню на Перемоги, 65. Пам'ятаєте, Репортер Житомира вже про неї писав.
Дивилися представники оперативного штабу з питань підготовки міського господарства до роботи в осінньо-зимовий період.

У делегації, яка їздила від об'єкту до об'єкту, були помічені фахівці сфери ЖКГ як міської ради так і влади області. Керував показом комунальний заступник Володимира Дебоя Микола Боровець.

Спочатку оглянули котельню на Перемоги, 65. Пам'ятаєте, Репортер Житомира вже про неї писав... Там така труба аварійна, на яку страшно дивитися, а сама котельня виявилася економічно збитковою для свого власника - ВАТ "Житомир Молоко". Так ось, сьогодні вже заявили, що котельня переходить на баланс міста і треба шукати 800 тисяч гривень на її модернізацію та демонтаж 13-ти метрів верхівки вкрай аварійної труби.

Потім поїхали на Малікова. Там одразу ж показали журналістам заасфальтований в'їзд у двір. Начальник комунального управління міськради Олександр Марцун зазначив, що всі будинки у цьому кварталі отримали заключення про те, що вони готові до зими.

Микола Боровець змушений був відбиватися від небоязких мешканців - ті висловили своє невдоволення вкрай незадовільним станом ліфтів, один з яких, за словами жителя багатоповерхівки на сьомому поверсі так дрижить, як от-от має обірватися. Перевірити ці слова попросили Миколу Боровця. Той у ліфт заходити не наважився, а замість того оглянув підвальне приміщення.

А щодо ліфтів, то заступник міського голови Житомира зазначив, що кожен будинок має право самостійно визначатися, використовувати ліфтові картки чи ні. "Але це не значить, що якщо ви відмовитеся від ліфтових карток, ви не будете платити за утримання ліфтів", - відрізав Боровець. Мешканці, в свою чергу, парирували тим, що за послугу вони й так платять, та ліфти чомусь належним чином не ремонтують.

Далі приїхав міський голова. Прогулявшись наодинці Польським бульваром він вдихнув запах чорнобривців, які рясно посаджені у клумбах милують око переходжих, та звернув увагу на перекошену гранітну плиту. Одразу ж був визваний начальник ЖЕКу, яким було отримано завдання привеcти цю плиту у порядок, поки її не вкрали. Все ж граніт...

Міський голова сказав, що подальша доля панельних будинків лише у їхньому утепленні та використанні енергозберігаючих технологій, оскільки час, коли у нас була, фактично дармова електроенергія давно минув. Мешканці самі мають подбати про утеплення своїх осель. "І ті, хто рахують свої гроші, це давно вже зрозуміли і утеплили свої квартири", - зауважив Дебой.

Потім поїхали на Московську, 48. Там ще рік тому котельня нагадувала "розвалюху". Зараз тут цивілізація - поклали асфальт, штукатурять старі цегельні стіни, поставили металопластикові вікна. Але найголовніше всередині - сама котельня і новий цех метрологічної повірки контрольно-вимірювальних приладів та засобів обліку.

Далі представників оперативного штабу відвезли на ще один об'єкт "Житомиртеплокомуненерго". Котельня по Гоголівській, 3 перебуває на стадії капремонту. Тут встановлюються сучасні котли, які, як розповів міський голова, економлять енергоносій, що дозволить (при умові модернізації усіх котелень теплокомуненерго) не піднімати тариф для населення. Але для цього треба величезні гроші, а тому їх заміна - питання часу, якщо опиратися, виключно, на місцевий бюджет.

Репортер Житомира
Погода, Новости, загрузка...