Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Субота, 20 квітня 18:34
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

5 сентября 2011, 10:38

В Бердичеві на Червоній Горі будується новий храм

Як запевняють старожили, у давнину на місці споруджуваного храму стояла капличка, у
Благочинному Бердичівського округу настоятелю Свято-Миколаївського собору кілька років тому довелося «по інстанціях» побігати чимало. Однак митрофорний протоієрей Віталій та настоятель майбутньої Свято-Успенської церкви протоієрей Роман Бойков все одно сповнені рішучості, оптимізму і віри в те, що розпочатудобру справу буде благополучно завершено.

Як запевняють старожили, у давнину на місці споруджуваного храму стояла капличка, у якій відспівували загиблих в боях козаків. Храм розташований якраз в декількох десятках метрів від Бердичівской артилерійської бригади. Тому і у військовослужбовців і відставних військових, які населяють мікрорайон Червоної Гори, буде можливість регулярно відвідувати храм.

А зараз розпочаласьактивна фаза будівництва церкви. Ми зустрілися з його настоятелем отцем Романом. Він розповів, що будівництво ведеться на ентузіазмі. Нещодавно у нас з'явився спонсор, але свого прізвища він просив не називати, хоче залишитися невідомим. Він на свої кошти закупив цеглу, обліцювальніматеріали і т.д. Храм будує в кредит фірма-підрядник «Новий Дім». Будівництво храму обійдеться приблизно в 4 млн. гривень. (Це без вартості церковного начиння). Тому отець Роман просив передати через газету, що він був би радий будь-якій допомозі і будь-яким пожертвуванням на храм з боку віруючих людей ...

Від редактора: для повноти картини потрібно вказати, що храм буде належати до Московського патріархату, як і дві діючі міські церкви та майже всі сільські церкви Бердичівського району. Будівництва церков Київського патріархату, які проводять свої богослужіння в підвалі житлового будинку в мікрорайоні м’ясокомбінату чи в «голуб’ятнику» поблизу колишнього «Дитячого Світу» поки що навіть в проекті немає.

РІО Бердичів
Погода, Новости, загрузка...